IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии

Германия обмисля да спре продажбите на моделите на концерна

Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии

Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA) е заподозряла концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в манипулация на данните за вредните емисии на двигателите. Проведените тестове са установили, че италиано-американският производител е използвал програмно оборудване, което намалява резултатите, съобщава Bild.
Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии
Според предварителната информация Fiat Chrysler е използвал програма, която изключва системата за филтриране на отработените газове. Това става 22 минути след стартирането на двигателя - или две минути след края на стандартна проверка за замърсяване. В резултат на това вредните емисии СО2 са 10 пъти по-високи от допустимите, сочи информацията.

Представител на концерна отрече всички обвинения, като обяви, че техните автомобили отговаря на съответните европейски норми. Министърът на транспорта на Италия Грациона Делрио също защити производителя, като обяви, че той може да бъде проверяван единствено от италианските власти, а не от германските.

Законите в ЕС потвърждават това, тъй като според тях сертификацията на автомобилите Fiat зависи именно от съответните органи в Италия. В крайна сметка данните от тестовете на KBA са изпратени в Италия, но в Германия обмислят налагане на забрана на всички модели на концерна FCA.

Снимки: Ройтерс

Тагове: fca
0 от 500