IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии

Германия обмисля да спре продажбите на моделите на концерна

Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии

Федералната агенция за автомобилен транспорт на Германия (KBA) е заподозряла концерна Fiat Chrysler Automobiles (FCA) в манипулация на данните за вредните емисии на двигателите. Проведените тестове са установили, че италиано-американският производител е използвал програмно оборудване, което намалява резултатите, съобщава Bild.
Fiat-Chrysler също лъгал за вредните емисии
Според предварителната информация Fiat Chrysler е използвал програма, която изключва системата за филтриране на отработените газове. Това става 22 минути след стартирането на двигателя - или две минути след края на стандартна проверка за замърсяване. В резултат на това вредните емисии СО2 са 10 пъти по-високи от допустимите, сочи информацията.

Представител на концерна отрече всички обвинения, като обяви, че техните автомобили отговаря на съответните европейски норми. Министърът на транспорта на Италия Грациона Делрио също защити производителя, като обяви, че той може да бъде проверяван единствено от италианските власти, а не от германските.

Законите в ЕС потвърждават това, тъй като според тях сертификацията на автомобилите Fiat зависи именно от съответните органи в Италия. В крайна сметка данните от тестовете на KBA са изпратени в Италия, но в Германия обмислят налагане на забрана на всички модели на концерна FCA.

Снимки: Ройтерс

Тагове: fca
0 от 500
  • #17
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Ми те немците се заядоха с Рено, проверката нищо не доказа, сега с Фиат и пак нищо няма да излезе. Даже 10 пъти Фиата да натхвърля нивата на на вредни емисии пак не е 40 като при 2.0 ТДИ на един друг производител от Инглощад.
  • #16
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Да добавя още за Поло ама как нито двигателите са готини,нито дизайн от където да го погледнеш,спрямо Мито от 2009г.
  • #15
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Хаха ми тогава ходи си купи едно Поло щом ти харесва,и по скъпо е баси. Не бих го купил предпочитам Алфа МиТо,на възраста на полото ти хаха
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Естет ( преди 7 години )
    Значи когато американците накажат германците - "Браво, така е справедливо!"Когато обаче германците докажат, че американците лъжат по идентичен начин - "Ауууу, какви лоши германци!"Третият закон на Нютон гласи, че всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Нормално, скъпи приятели, нормално!А Алфа ги закопа не тази проверка, а 35000 евро базова цена!35000 евро за автомобил, който след 10 години ще е по-евтин от VW Polo на съща възраст!Справка-Алфа 159!
  • #13
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Браво инспекторе,мн ги разбираш
  • #12
    2 rate up comment 10 rate down comment
    Тези пък ( преди 7 години )
    От ФСА изобщо лъжат,че произвеждат автомобили! И Фиатите,и Крайслерите,и новите модификации на Джип са едно голямо нищо.С хром!
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Ит ( преди 7 години )
    Сега трябва и в Италия да забранят продажбите на ваген групата,е нали пак са бройки.
  • #10
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Бай Оня ( преди 7 години )
    Егати как изгоря Алфа покрай разни заяждания и закачки.. Как се решават нещата в днешно време... По силния винаги има право.. Проклета Германия!!!
  • #9
    11 rate up comment 18 rate down comment
    RRE S3 ( преди 7 години )
    Opaaa Alfa ugasna predi da svetne
  • #8
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Германия си остава най злобната държава в Европа. Нека се върнем и погледнем лъжите им само и само за да печелят