IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турският Pehlivan — по-добър от Tesla

Моделът използва батерии Bosch, спонсориран е от турското правителство (Видео)

Турският Pehlivan — по-добър от Tesla

Турция разработва електрически автомобил, който ще бъде по-добър от продуктите на Tesla. Това заяви лично министърът на промишлеността и технологиите на страната Фикри Ъшък пред Hurriyet Daily News.
Турският Pehlivan щял да бъде по-добър от Tesla
Снимка: YouTube

"Нашата кола ще бъде по-добра и по-безопасна от Tesla", категоричен е Ъшък. "Докато Tesla трябва да изгради мрежа от станции за зареждане на продуктите си, ние ще интегрираме зарядната станция в самата кола", допълва министърът, пояснявайки, че въпросната система ще представлява двигател с вътрешно горене, който служи като генератор на електрически ток - нещо подобно на системата на Opel Ampera.

Електрическият турски автомобил е наречен Pehlivan, което се превежда като "Борец". Проектът е спонсориран от турското правителство, като се разработва съвместно с научно-техническия съвет за научни изследвания на страната TUBITAK.

Към момента информацията за техническите показатели на Pehlivan е ограничена, но Фикри Ъшък уточни, че батериите за модела ще се конструират в сътрудничество с Bosch.

Министърът сподели също така, че плановете предвиждат производството на двигателя с вътрешно горене за модела да стартира най-късно в края на 2018 година. Той ще бъде турска разработка и ще се произвежда в страната. Агрегатът-генератор е бензинов, има два цилиндъра и обем от 1,0 литра.

Въпреки че все още не е завършен, електрическият автомобил направи първата си демонстрационна обиколка из Балканите. Тя премина през няколко държави, включително България, като приключи в Сараево, Босна и Херцеговина.

Проектът е част от инициативата за създаване на турски електрически автомобил. Припомняме, че преди няколко месеца южната ни съседка придоби правата върху интелектуалната собственост Saab 9-3 (без името), като възнамерява да продава модела с електрически двигател под нова турска марка.

Тагове: pehlivan
0 от 500
  • #27
    1 rate up comment 1 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Най-простото нещо за един невярващ *** е да провери в чичко Google!
  • #26
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    а колко години са необходими на един хотел да придобие категория 5+ звезди? Разбира се не е изключено да си се търкалял и в нвопостроен хотел , но е малко вероятно , така че се басирам че хотела е бил на повече от 10 г. Така или иначе е несериозно да дрънкаш че всички сгради са по-нови от 10г. , старите толкова ли са калпави че ги събарят толкова бързо ? Не си прав и за автопарка и дори за минималната заплата , а това според мен е умишлена дезинформация
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    5 звездни ... ама в Турция... с това трябваше да ни респектираш ли нещо?! Предпочитам 3,4 звезди в Испания или Италия ама излиза по скъпо... нали знаеш?
  • #24
    2 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Анонимче,почивам САМО в 5+ хотели!Анадън му!
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Таркан ( преди 8 години )
    Really? ВЕрвате ли си ? :)))) хахаха Това ми напомня точно на смешните ръшъни, дето всичко което правят е най-великото, партията е най-яката! Е и тея са същите! Имате ли си идея колко пари, разработки и чудеса са вкарани в този проект Тесла ? Сигурно след 20 години, турците може и да са на нивото на Тесла сега!
  • #22
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    a на бас че хотела в който си бил е сграда на над 10 г. , колкото до колите - Рено 12 и Фиат Регата все още са доста често срещани по пътищата . В големите градове си има цели незаконни квартали , по-зле от нашите . Че са дръпнали , дръпна ли са , и то с доста , ама и ние прескачаме от време на време на там . И то не само на почивка
  • #21
    4 rate up comment 6 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Хейтърчетата тук явно нямат никаква представа какво представлява сегашна Турция!Току що се прибирам от поредната си ваканция там изпълнен с гняв, колко много сме изостанали от тях във всяко отношение!Само ще кажа ,че МИНИМАЛНАТА заплата е 1300 лири или 750 лева!Там не може да видиш на улиците кола над 3-4 години,както и сгради над 10 години!
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    аз ( преди 8 години )
    Проучих леко ситуацията, това е правено от студентчета наистина.А тук има работещ прототип от турска компания.https://***.youtube.com/watch?v=L4GJ0hCl3nI
  • #19
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Проекта напомня на комунистическия проект за електромобил Елмо, който нашата народна република разработваше. Захласвате се по Турция но без СА и САЩ зад гърба си са кръгла нула, просто тяхно експериментално поле.
  • #18
    16 rate up comment 2 rate down comment
    бай уй ( преди 8 години )
    TUBITAK - Турски ***; Наименованието на изследователския център казва всичко