IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лъжливият софтуер на VW бил създаден от Audi

Програмата се появила още през 1999 година

Лъжливият софтуер на VW бил създаден от Audi

Лъжливият софтуер на VW бил създаден от Audi
Снимка: VW

Софтуерът за манипулиране на вредните емисии на дизеловите автомобили на концерна VW Group, който разпали един от най-големите скандали в историята на автомобилната индустрия, е разработен от Audi. Това съобщава Ройтерс, цитирайки информация на немското издание Handelsblatt.

Според информацията програмата е била готова още през 1999 година, но прилагането й е започнало 6 години по-късно. Причина е била невъзможността или нежеланието на концерна да редуцира нивата на емисиите азотен оксид, изпускани в атмосферата от дизеловите двигатели.

Към момента нито от Volkswagen, нито от Audi са пожелали да коментират информацията, обяснявайки мълчанието си с протичащото и в момента разследване, пише Ройтерс.

В края на този месец германският концерн трябва да представи план за начина, по който ще се справи с автомобилите, снабдени със софтуера на американския пазар.

Засегнатите от проблема автомобили в световен мащаб са около 11 млн., като близо 8 млн. от тях са пласирани в Европа. 

0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    що не кажеш нещо за възглавниците на Continental или пак удобно премълчаваме разни работи?
  • #7
    11 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    До Ярослав:1. Това, че са трети в света не означава, че не доставят възглавници на Европейски ОЕМ производители.2. Трябваше първо да порчетеш в какъв контекст съм написал коментарът си и тогава да коментираш...Поздрави
  • #6
    9 rate up comment 11 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Стига с тея възглавници Таката"Таката са едва трети по производство на въздушни възглавници с 15% от общия пазар.ТРВ и Аутолив са на 1 и 2 място с 35 и 26%,двойно повече от Таката,но с техните еърбеци няма проблеми,само с японските има.
  • #5
    27 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    хахаха ауди - премиум лъжци
  • #4
    21 rate up comment 4 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    До първият чукча писател:Стига с тея възглавници Таката, не разбрахте ли, че те са световен доставчик и тези 90млн. коли са не само Японски, но и Европиейски.В този сайт 80% от хората само четат заглавята на статийте и веднага скачат да коментират, понеже са много "компетентни"
  • #3
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Avtor ( преди 8 години )
    Nai jalkata kompaniq na sveta, i tezi zombita koito q podkrepqt sa prosto bezmozu4ni kele6i... 6to zastavat zad kompaniq koqto luje u otnema 4ove6ki jivot.. i ybiva planetata Zemq...ZASRAMETE SE
  • #2
    22 rate up comment 7 rate down comment
    Aууууу ( преди 8 години )
    Какво нещо, това не може да бъде. Е точно от алди не съм го очаквал.мухаххахахха
  • #1
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    С тази разлика обаче, че едните съвсем умишлено интегрират манипулиращата програма ;)Пък и то тези въздушни възглавници ги има и в европейските марки ;)