IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi пуска нов 5-цилиндров мотор

Двигателят е предназначен за RS моделите на марката

Audi пуска нов 5-цилиндров мотор

Audi е разработила нов 5-цилиндров турбо мотор, който е предназначен изцяло за RS моделите на марката. Според изданието Car and Driver, германците са направили напълно нов агрегат, който няма почти нищо общо с 5-цилиндровия двигател, използван от хечбека RS3.
Audi пусна нов 5-цилиндров мотор
При последната генерация на Audi RS3 турбо моторът развива мощност от 367 к.с. и 465 Нм въртящ момент, благодарение на което хечбекът ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4,3 секунди.

Какви са параметрите на новия двигател, засега не се съобщава, но се очаква неговата мощност да надхвърли 400 к.с.

Първият модел, при който ще се появи агрегатът, ще бъде новото поколение на купето TT RS. То ще има премиера пред публика в края на април в Пекин. След това новият двигател ще бъде поставен на седана Audi RS3, чиито продажби в САЩ ще стартират през 2017 г.

Моторът ще се комбинира със 7-степенна роботизирана скоростна кутия с 2 съединителя, като в зависимост от пазара автомобилът ще може да развива максимална скорост от 250 или 280 км/ч. Очаква се ускорението от 0 до 100 км/ч при RS3 с новия агрегат да отнема под 4 секунди.

Снимка: Audi

Тагове: audi rs3
0 от 500
  • #8
    16 rate up comment 14 rate down comment
    до 1-ви и 2-ри! ( преди 8 години )
    ГТ3 сериите на ФИА са автомобили максимално близко до серийните,като дори са забранени карбонови спирачки,който са налични при някои серийни модели.Точно този уикенд Ауди размазаха Нисмо!Първият Нисан беше едва 17-ти!Колкото за прототипите на ЛМП1 на Ауди и Порше са недостижими не само за Нисан.
  • #7
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Толкова завиват другите Нисани Че Ауди ги затваря с две обиколки последното сьстезание!!!! Ххааа
  • #6
    24 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Дечко ти ауди от Льо Ман ли караш или 100 годишен недозавиващ кош?
  • #5
    28 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тези аудита на Льо Ман които завиват не ги продават в магазина на Ауди. Там има само от калпавите. Ти ако си мислиш че 20 годишното ти ауди 80 има нещо общо с това на Льо Ман се прегледай спешно.
  • #4
    16 rate up comment 22 rate down comment
    до 1-ви и 2-ри! ( преди 8 години )
    Дървени професорчета,попитайте как точно недозавиват Ауди съперниците им на Льо Ман,на Силверстоун,в неделя завърши пореден кръг от ГТ3 сериите.Може би най-добре ще ви отговорят пилотите на Нисмо ГТ-Р ГТ3,защото го изпревариха ВСИЧКИ Ауди Р8ЛМС.А две от колите на Ауди го затвориха с 2 обиколки!
  • #3
    15 rate up comment 5 rate down comment
    dbnvk vvkn ( преди 8 години )
    а трицилиндрово моторче 1,5 230 коня като на БМВ i8 някой няма ли да ползва. Е няма много живот в него, но нали това е целта.
  • #2
    24 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тази марка трябва да и сменят името на "Недозавиване". Толкова години и всяко ревю на Ауди преобладава думата "Недозавиване" толкова ли пък е трудно да го оправят това тези бе.
  • #1
    28 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А кога ще пуснат Ауди което може да завива?