IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма други замесени в Дизелгейт

Регулаторът изнесе резултатите от проверките на 23 автомобилни компании

Няма други замесени в Дизелгейт

Германският концерн Volkswagen Group е единственият участник в Дизелгейт, пише Handelsblatt, цитирайки резултатите от проверките на Федерална служба по моторен транспорт (KBA).
Няма други замесени в Дизелгейт
Снимка: Ройтерс

Според информацията при проверките на KBA, обхванали повече от 50 дизелови автомобила от 23 различни марки, са открити манипулиращи устройства само в автомобили от марките на Volkswagen Group.

Става дума за софтуер, в някои случаи придружен от хардуер, който манипулира реалните данни за отделените в атмосферата вредни емисии. Той се активира при закачането на автомобила на стенд, като целта е да се преминат тестовете за отчитане на вредните емисии.

Пълните резултати от проверките ще бъдат изнесени в края на април, пише германското издание Handelsblatt.

Междувременно Automotive News съобщи, че Volkswagen спира временно сервизната акция за засегнатите от Дизелгейт автомобили. Причината е завишен разход на гориво след премахване на устройството за манипулиране на данните.

От Volkswagen са потвърдили спирането на акцията, но категорично са отрекли за завишения разход на гориво, сочи информацията.

Към момента на ремонт се подлага моделът Passat, а след него сервизите ще трябва да посетят Audi А4 и А5, както и Skoda Superb. На такива манипулации се подлагат около 2,5 млн. автомобила в Германия. След като те бъдат поправени, компанията ще стартира сервизиране на автомобилите си и в други части на Европа.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500