IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма други замесени в Дизелгейт

Регулаторът изнесе резултатите от проверките на 23 автомобилни компании

Няма други замесени в Дизелгейт

Германският концерн Volkswagen Group е единственият участник в Дизелгейт, пише Handelsblatt, цитирайки резултатите от проверките на Федерална служба по моторен транспорт (KBA).
Няма други замесени в Дизелгейт
Снимка: Ройтерс

Според информацията при проверките на KBA, обхванали повече от 50 дизелови автомобила от 23 различни марки, са открити манипулиращи устройства само в автомобили от марките на Volkswagen Group.

Става дума за софтуер, в някои случаи придружен от хардуер, който манипулира реалните данни за отделените в атмосферата вредни емисии. Той се активира при закачането на автомобила на стенд, като целта е да се преминат тестовете за отчитане на вредните емисии.

Пълните резултати от проверките ще бъдат изнесени в края на април, пише германското издание Handelsblatt.

Междувременно Automotive News съобщи, че Volkswagen спира временно сервизната акция за засегнатите от Дизелгейт автомобили. Причината е завишен разход на гориво след премахване на устройството за манипулиране на данните.

От Volkswagen са потвърдили спирането на акцията, но категорично са отрекли за завишения разход на гориво, сочи информацията.

Към момента на ремонт се подлага моделът Passat, а след него сервизите ще трябва да посетят Audi А4 и А5, както и Skoda Superb. На такива манипулации се подлагат около 2,5 млн. автомобила в Германия. След като те бъдат поправени, компанията ще стартира сервизиране на автомобилите си и в други части на Европа.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #21
    2 rate up comment 0 rate down comment
    М ( преди 8 години )
    Дошо ли си Галошо ли си не знам но изследването е проведено то КВА не от Рено,Пежо Фиат и пр. За Рено се писа по повод завишени норми в Швейцария и то с големи букви, но след разследване пак в Швейцария се установи че няма лъжлив софтуер и след 15 сек. нормите влизат в посочените граници,сато е направено изследването не на стенд а реален тест.Всичко това бе написано съответно с малки букви и набързо изчезна.Провери преди да пишеш.
  • #20
    22 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да не би да е задължително да дишаме. Не е, но трябва, за да живеем. И какво дишаме? Дишаме саждите от канцерогениците.Дишаш ги и ти ВАГи. толкова много си се надишал, че дори не можеш да видиш нещата, които ще ти извадят очите. Не виждаш как една компания с Германия зад нея лъже, *** и трови. Толкова си се надишал, че не виждаш нищо, а само пишеш тъпотии.
  • #19
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Големи вълнения, голямо чудо! Да не би купуването на Фолксвагени да е станало задължително?!
  • #18
    30 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Един катализатор за дизел, който покрива евро 4 струва над 1000 евро. За евро 6 не знам колко струва, но там трябва да има и препограмиране на софтуера, ако евентуално може да се сложи изобщо на някой двигатели. С Фолк с ваген предполагам работата е точно такава. Покривали са евро 4 и 5, но за евро 6 е трябвало принципно нови мотори да направят. Решили са да си пробутат старите тракалници, като нови биейки се в гърдите колко са икономични и екологични. Накрая хитрата сврака с двата крака...
  • #17
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    2 са полудържавните перачници:- СОЦваген - тия ги изловиха като кокошкари в КУРник и - рено - известно с поръчаните държавни "проверки" с цел да не ги хванат където не трябва.Резултата обаче е един и същ!
  • #16
    25 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Освен че ще се вдигне разхода на гориво, ще се вдигне и разхода за сервиз, щото ФВ не са ги смятали да работят тези катализатори изобщо а едва ли ще ги сменят с нови, но феновете им си ги купуват ;))))
  • #15
    26 rate up comment 7 rate down comment
    пушен вурст с кечуп ( преди 8 години )
    фенуити на треторазрядната марка за кренвирши и кечуп да си гледат техните кочинки, щото няма да просъществуват още дълго :)
  • #14
    28 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ква Хонда, кви пет лева..., вижте какво пише в заглавието на статията!
  • #13
    6 rate up comment 26 rate down comment
    Германия ( преди 8 години )
    Оня пьк дали не се засили чак да сваля волана на Цивика да не би и той да е с вьзглавници Та ка та... Старите убиват новите се самозапалват това е Хонда))))
  • #12
    6 rate up comment 29 rate down comment
    Оризари ( преди 8 години )
    Оризарите дали не са бесни че техните кошници убиват хора и/или се самозапалват.... поздрави от Хонда и Мазда с интериор от БМВ)))