IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма други замесени в Дизелгейт

Регулаторът изнесе резултатите от проверките на 23 автомобилни компании

Няма други замесени в Дизелгейт

Германският концерн Volkswagen Group е единственият участник в Дизелгейт, пише Handelsblatt, цитирайки резултатите от проверките на Федерална служба по моторен транспорт (KBA).
Няма други замесени в Дизелгейт
Снимка: Ройтерс

Според информацията при проверките на KBA, обхванали повече от 50 дизелови автомобила от 23 различни марки, са открити манипулиращи устройства само в автомобили от марките на Volkswagen Group.

Става дума за софтуер, в някои случаи придружен от хардуер, който манипулира реалните данни за отделените в атмосферата вредни емисии. Той се активира при закачането на автомобила на стенд, като целта е да се преминат тестовете за отчитане на вредните емисии.

Пълните резултати от проверките ще бъдат изнесени в края на април, пише германското издание Handelsblatt.

Междувременно Automotive News съобщи, че Volkswagen спира временно сервизната акция за засегнатите от Дизелгейт автомобили. Причината е завишен разход на гориво след премахване на устройството за манипулиране на данните.

От Volkswagen са потвърдили спирането на акцията, но категорично са отрекли за завишения разход на гориво, сочи информацията.

Към момента на ремонт се подлага моделът Passat, а след него сервизите ще трябва да посетят Audi А4 и А5, както и Skoda Superb. На такива манипулации се подлагат около 2,5 млн. автомобила в Германия. След като те бъдат поправени, компанията ще стартира сервизиране на автомобилите си и в други части на Европа.
 

Тагове: volkswagen group
0 от 500
  • #11
    32 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Добре сега - ВАГ лъжат ли или не лъжат ?Според разследващите органи ВАГ са лъгали и то мъжката..., но според фенУИТЕ на фрауизмамише Маркль туй е загоФор, с цел дискредитиране на доичише селтакише фирмише.
  • #10
    33 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За какво си захванал да го просветляваш..., няма смисъл! За него най-великата технология е ТДИ, а истинската музика е чалгата.
  • #9
    16 rate up comment 15 rate down comment
    Умен ( преди 8 години )
    Ако беше по умен щеше да знаеш че най големия замьрсителна вьздуха е индустриалната промишленост а в Бьлгария замьрсител номер едно е Тец Марица Изток и номер две отоплението на твьрдо гориво и някьде доста по назад дизелите....
  • #8
    34 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От Таката са умрели 10 човека, а от дизелите всяка година само в Европа умират по 430 000 души. Това са пряко умрелите, а косвено от промяната на климата и влошената екология и малоформациите в следващите поколения поради изменението на ДНК-то на човека от фините, частици, които от белите дробове преминават в кръвта колко ще са никой не знае, но едва ли ще са по-малко. Така, че всеки с малко мозък може да си направи извода кое как е!
  • #7
    25 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Незнам за хондите, ама една меркелска фирма си предлагаше колите с два двигателя(единият в резерв):)
  • #6
    25 rate up comment 8 rate down comment
    пушен вурст с кечуп ( преди 8 години )
    някой друго очакваше ли?
  • #5
    10 rate up comment 34 rate down comment
    Хонда Факел ( преди 8 години )
    Хората сега пьрво да спасят умиращите с Хонда и Таката пьк после ще мислим и за Фолксваген
  • #4
    42 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много жалко и подло беше от страна на Волксваген да хвърлят медийната бомбичка, че и други манипулирали. В крайна сметка истината възтържествува и се доказа, че те са единствените мошеници в автоиндустрията. Място за такива в бизнеса няма. Ако им беше за първи път разбирам, а те непрекъснато го правят и за всяко нещо. Докога Германия ще стои зад гърба на тези нещастници! Докога ще ги защитава и ще води същата, като тяхната политика на двуличие, лъжа и манипулация! До кога?
  • #3
    33 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чудя се кога ще потекат делата по държавни поръчки и от всички компании, които са избрали тези мошенници на база лъжлив разход на гориво и вредни емисии в конглокси и обществени поръчки.
  • #2
    13 rate up comment 34 rate down comment
    Japanese Guy ( преди 8 години )
    VW shte ocelee.Vapros na vreme e, no sam ubeden ,che shte si vazvarne doverieto.Vse pak tova e Germany.