IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите

Проблемът е в електромотора на хечбека

Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите

Volkswagen обяви изтегляне в сервизите на електрическата версия на най-популярния си модел Golf заради няколко случая на отказ на двигателя. Причината е проблем в програмното обезпечение на силовия агрегат, съобщава „Ройтерс”.
Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите
За предстоящата сервизна акция съобщиха и от Националната агенция за безопасност на движението в САЩ (NHTSA). В сервизите ще бъдат прибрани всички e-Golf в Щатите, произведени през 2014 г. Общият брой на тези електромобили е 5600, като това включва и непродадените, които се намират в складовете на дилърите на марката.

Според представител на Volkswagen проблемът не представлява заплаха за сигурността на возещите се в автомобила, но може да доведе до отказ на електромотора по време на движение. Кратковременно увеличение на напрежението в агрегата може да повреди батериите и съответно това да принуди бордовия компютър да изключи двигателя.

Засега сервизната акция засяга единствено намиращите се на територията на САЩ електромобили Golf. Не се изключва обаче възможността тя да засегне и други държави, в които също се предлага моделът.
Volkswagen изтегля е-Golf в сервизите
Към момента Volkswagen e-Golf, който предлага пробег от 133 км с едно зареждане, заема 4-о място с едва 5% от американския пазар за електромобили. През януари-февруари германците са продали 526 бройки от модела. Лидер на пазара остава Tesla Model S с 3200, следвана от Nissan Leaf с 1685 и Tesla Model X с 900 единици.

Снимка: Volkswagen
 

Тагове: volkswagen e-golf
0 от 500
  • #5
    13 rate up comment 29 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    От вчера на пазара в щатите и вече на 4то място по продажби! Това е кралят!Иначе кучетата си лаят...
  • #4
    39 rate up comment 13 rate down comment
    Нев ( преди 8 години )
    Като си спомня само Вурстовете преди гоидни как вадиха ( на хартия и ново проторипи разбира се) автомибилът на бъдещето, как техния Е-Гоуф имал най-добри характеристики в класа си, как ще ударил конку*енцията в земята, лелуе мауе! Смешници, да си правят там кремвиршите и кетчупа и да не се занимават с непосилни за тях неща!
  • #3
    21 rate up comment 28 rate down comment
    RRE S3 ( преди 8 години )
    bratvejite na toyotodjiite gi znaem na izust.Napanete se i rodete ne6to novo.Znam za tova se iska akal ama vse pak probvaite
  • #2
    41 rate up comment 17 rate down comment
    Дошо до Auto ( преди 8 години )
    Колега, не съм съгласен с теб.СОЦваген не трябва да произвежда и дизели понеже се видя, че не могат.
  • #1
    59 rate up comment 25 rate down comment
    Auto ( преди 8 години )
    Поредната издънка на измекярската фирма! Ми те едни конвенционални автомобили не могат да направят като хората, тръгнали електрически да произвеждат! Това е поредното доказателство, че само кремвирши и нафтови печки трябва да правят!