IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz иска SUV без покрив

Създаването на GLC Cabriolet не е особено предизвикателство, твърдят инженерите

Mercedes-Benz иска SUV без покрив

Mercedes-Benz сваля покрива на GLC Coupe?
GLC Coupe при премиерата си в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс 

Представеният преди броени дни GLC Coupe може да се превърне в следващия кабриолет на Mercedes-Benz, твърди Autocar, цитирайки Михаел Келтц, главен инженер на моделните семейства GLC, CLS и E-Class.

Подобен модел вероятно звучи прекалено авантюристично, но не бива да забравяме, че показаният неотдавна Range Rover Evoque Convertible привлече сериозно внимание при премиерата си.

"Фен съм на Evoque Convertible, а и популярността на всъдеходите нараства, включително на нови за пазара такива модификации. Мога да си представя GLC Cabriolet, ще бъде наистина интересен модел", споделя Келтц пред Autocar.

Високопоставеният служител уточнява също така, че конструирането на такава версия на GLC Coupe не е голямо предизвикателство от инженерна гледна точка.

Пред пускането на GLC Cabriolet в серия обаче има пречки. Една от тях е натовареността на екипа и поточните линии. За да се качи на конвейера такъв автомобил, компанията трябва да се откаже от някой друг свой проект, уточнява Autocar. Ако всъдеходният кабриолет получи зелена светлина, той може да бъде на пазара не по-рано от 2018 година.

Тагове: mercedes-benz glc coupe
0 от 500