IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го първият сериен кабриолет Range Rover

Откритата версия на Evoque ще се предлага с избор от два двигателя

Ето го първият сериен кабриолет Range Rover

Land Rover представи откритата версия на кросовъра Range Rover Evoque. Това е и първият сериен кабриолет в историята на Range Rover.
Ето го първият сериен кабриолет Range Rover
Моделът е оборудван с мек сгъваем покрив, който се прибира зад втория ред седалки. Процесът за излизане и прибиране на покрива е напълно автоматизиран. Той се прибира за 18 секунди и се вдига за 21 секунди, като всяко от тези действия може да се осъществи до скорост от 48 км/ч.

Независимо от положението на покрива обемът на багажника на Range Rover Evoque Convertible е 251 литра. При модификацията с 5 врати при стандартния модел обемът е 575 литра, а при тази с 3 врати – 550 литра.

Откритият всъдеход е оборудван със система за защита на пътниците при преобръщане. Тя представлява два алуминиеви ролбара, скрити в задната част на каросерията. Те излизат за 90 милисекунди при опасност от обръщане по време на движение.

В базовото оборудване на Range Rover Evoque Convertible е включена нова мултимедийна система InControl Touch Pro с 10,2-инчов дисплей, а също така и система за изменение на режимите на управляващата електроника Terrain Response.

Моделът се предлага с избор от два двигателя – бензинов и дизелов. Те са 4-цилиндрови от семейството Ingenium и имат обем от 2,0 литра. Бензиновият развива 240 к.с., а дизеловият – 180 к.с. И двата агрегата работят с 9-степенна автоматична скоростна кутия ZF.

Продажбите на Range Rover Evoque Convertible стартират през пролетта на 2016 г., като моделът ще се предлага на 170 пазара.

Снимки: Land Rover

0 от 500