IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz GLC Coupe вече и официално

Купеобразният кросовър излиза с избор от два двигателя

Mercedes-Benz GLC Coupe вече и официално

Вторият в гамата на Mercedes-Benz купеобразен кросовър – GLC Coupe, дебютира официално само няколко часа преди откриващия се днес в Ню Йорк международен автомобилен салон.
Mercedes-Benz GLC Coupe вече и официално
Прототип на модела немците показаха още преди година в Шанхай. Серийният вариант почти не се отличава от него, като е изграден на базата на всъдехода GLC. Дължината на автомобила е 4730 мм, височината – 1600 мм, а разстоянието между двете оси достига 2873 мм.

Обемът на багажника на новия кросовър на Mercedes-Benz е 491 литра, сочат официалните данни, предоставени от компанията производител. При сваляне на задните седалки той нараства до 1205 литра.

Още в базовия си вариант крос-купето е получило спортно окачване, а срещу доплащане клиентът получава адаптивно или пневматично окачване. Двигателите на автомобила идват от стандартния GLC. Това са турбо дизел с обем 2,1 литра, развиваш 170 или 204 к.с, както и 2,0-литров бензин с 211 к.с.

Към края на годината ще излязат още три версии. Най-слабата е с 2,0-литров бензинов мотор с 245 к.с. Модификацията Mercedes-AMG GLC 43 ще получи 3,0-литров V6 с 367 к.с. Ще има и хибрид, който ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. Той ще разполага с 327 к.с.

През 2017 г. ще излязат и още две дизелови версии. Всички модификации ще получат задвижване на четирите колела и 9-степенен автомат. Само хибридният Mercedes-Benz GLC Coupe ще разчита на 7-степенна трансмисия. За пазара в САЩ ще се предложи и вариант само със задно предаване и бензинов мотор.

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz glc coupe
0 от 500