IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar връща в производство кола от 1957 година

Новият стар XKSS ще струва 2,5 млн. лева!

Jaguar връща в производство кола от 1957 година

Jaguar връща в производство кола от 1957 година
Класическият модел Jaguar XKSS, известен като "първата суперкола в света", ще се върне в производство. Новият стар модел ще бъде аналогичен с оригинала, като също ще се прави ръчно.

За изработката на модела ще отговаря звеното Jaguar Classic, което ще създаде точно 9 екземпляра. Цената на всеки един от тях ще бъде 1 млн. британски лири, или близо 2,5 млн. лева. Производството ще стартира в началото на 2017 г.
Jaguar връща в производство кола от 1957 година
"Деветте нови автомобила ще компенсират изгорелите коли по време на големия пожар, разразил се във фабриката „Brown Lane” преди петдесет и девет години", разкрива Тим Ханниг, директор в Jaguar Land Rover Classic.

Култовият Jaguar XKSS се появява през 1957 година, но реално историята му започва още през 1955, когато легендарният D-TYPE печели три поредни пъти автомобилната обиколна на Льо Ман. След този хет-трик от победи Сър Уилям Уайънс взима решение да преобрази останалите 25 D-TYPE автомобила в „първата суперкола в света”, използвайки няколко версии. Сред модификациите са: добавянето на по-високо предно стъкло, още една врата от страната на пасажера, премахване както на на разделителя между шофьора и пасажера, така и на вертикалния стабилизатор зад шофьорското място.

Снимки: Jaguar

Тагове: jaguar xkss
0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Вчера гледах по Дискавъри търг за класически коли от 60-те, които бяха в отлично състояние, участвали в състезания, с история, с потвърдени серийни номера и стигнаха 150-180 хиляди долара.Така че за мен цената на тази кола е силно завишена, да не говорим, че е съвременна реплика (освен ако не намерят метал от 59-та и не обработят всичко по същия начин като през 59-та, в което силно се съмнявам).Изобщо за мен това е ПР акция с неясен за момента успех.
  • #4
    10 rate up comment 0 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 8 години )
    С оглед на това какъв е продуктът, цената дори му е малка. Изпреварвам форумните ентеуегенти с отговор: не, в момента не мога да си я позволя! :Р
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Ime ( преди 8 години )
    Ненормална работа... Вместо да направят красива кола с класически дизайн и нормални съвремени показатели....те правят 20тина бройки за милиони....
  • #2
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това е бил първия супер автомобил, за онова време.
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    сега ВАЗ ще започне пак да произвежда класическия модел 2107