IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му

Суперколата е посветена на 100-годишнината на основателя на марката

Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му

Lamborghini представи на автосалона в Женева новата си суперкола - Centenario LP770-4. Подобно на други специални модели на марката и този бе напълно разпродаден още преди да пристигне на автосалона.
Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му
Моделът е построен в чест на 100-годишнината от рождението на основателя на Lamborghini - Феручо Ламборгини, като разполагаща с пълноуправляемо шаси.

При движение с ниска скорост задните колела на Centenario LP770-4 завиват под малък ъгъл в посока, обратна на предните. Така се осъществява подобрена маневреност. При високи скорост всички колела завиват в една и съща посока, подобрявайки динамиката в завои.

Суперколата е оборудвана с най-мощния двигател, произвеждан някога от Lamborghini - атмосферен V12 с обем 6,5 литра и мощност 770 к.с. Той позволява на автомобила, който разполага и със система за задвижване на четирите колела, да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди. Скоростта до 300 км/ч се достига от място за 23,5 секунди, а максималната скорост е 350 км/ч.
Lamborghini разпродаде Centenario още преди дебюта му
Моделът е изграден около карбонов монокок. От същия материал са направени и всички елементи от каросерията, в резултат на което теглото на Lamborghini Centenario е сведено до 1520 кг.

Съотношението между масата и мощността е 1,97 кг/конска сила, като за модела са разработени допълнителни аеродинамични елементи. Един от тях е задното антикрило, което е активно.

От суперколата ще бъдат произведени 40 бройки - 20 купета и 20 роудстъра, като всички вече са продадени. Цените стартират от 1,75 млн. евро без данъци и такси.

Снимки: Geneva International Motor Show

Тагове: lamborghini centenario
0 от 500