IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Phideon - заместникът на Volkswagen Phaeton

Моделът е предназначен за пазара на Китай

Phideon - заместникът на Volkswagen Phaeton

Германският концерн Volkswagen реши да покаже на автосалона в Женева своя нов луксозен седан за китайския пазар. Той носи името Phideon и ще заеме мястото на Phaeton на пазара в най-многолюдната държава на планетата.
Phideon - заместникът на Volkswagen Phaeton
Всъщност новият VW Phideon ще се разположи с едно стъпало над предлагания в Китай модел Magotan. Името на автомобила идва от древноримската богиня на верността, съгласието и доверието – Фидес.

Седанът е първият автомобил на Volkswagen, изграден на новата модулна платформа Modular Longitudinal Matrix (MLB). Въпреки че е насочен изцяло за пазара в Китай неговата разработка е направена в Германия.

На дължина Phideon достига 5050 мм, а разстоянието между двете оси надвишава 3000 мм. Широчината на машината е 1870 мм, а височината – 1480 мм. Като цяло седанът прилича на удължена модификация на Passat и е незначително по-малък от Phaeton във версия със стандартно междуосие.
Phideon - заместникът на Volkswagen Phaeton
В оборудването на модела влизат пневматично окачване, система за откриване на пешеходците в тъмното, проекционен дисплей, адаптивен круиз-контол, система за поддържане на лентата на движение и за предотвратяване на сблъсъци, а също така и инфо-развлекателна система, работеща с MirrorLink, Android Auto и CarPlay.

Задвижването на автомобила е поверено на 3,0-литров турбо V6 двигател с мощност 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент, както и на 2,0-литров турбо мотор с 4 цилиндъра, чиято мощност не се съобщава. По-мощната версия има система за задвижване на четирите колела, докато по-слабата е с предно предаване.
Phideon - заместникът на Volkswagen Phaeton
При старта на продажбите VW Phideon ще се предлага и с хибриден агрегат, като излизането на пазара е планирано за началото на юни тази година.

Снимки: Motor.ru

Тагове: volkswagen phideon
0 от 500