IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

В първата тройка са още марките Porsche и Buick

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

Автомобилите с марка Lexus за шеста поредна година бяха избрани за "най-надеждните" в класацията на американската маркетингова компания J.D. Power. През 2010 г. победител в рейтинга е Porsche.
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Изследването е проведено между 33 600 американски шофьори, които е трябвало да разкрият с колко и с какви проблеми с техните автомобили са се сблъсквали през последните 12 месеца. Запитаните е трябвало да избират между 177 различни повреди, подредени в 8 категории. Отговорите им са образували среден резултат за 100 автомобила от дадена марка.

При Lexus са открити средно по 95 неизправности на 100 леки коли. Следва Porsche с 97, а в първата тройка е и американската марка Buick със 106 дефекта. На дъното са представителите на Smart, Ford и Dodge, чийто показатели съответно са 199, 204 и 208 повреди. Средният показател за цялата автомобилна индустрия е 152.

Класацията на J.D. Power:
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Освен това компанията е определила и най-надеждните автомобили в 19 различни сегмента. С най-много първи места в тази класация са моделите на General Motors - общо 8.

Победителите по класове:


Градски автомобил - Fiat 500

Малък автомобил -  Honda Fit

Компактен автомобил - Buick Verano

Компактен спортен автомобил - Mini Cooper

Компактен премиум-автомобил - Lexus ES

Средноразмерен автомобил - Chevrolet Malibu

Средноразмерен спортен автомобил - Chevrolet Camaro

Средноразмерен премиум-автомобил - Lexus GS

Голям автомобил - Buick LaCrosse

Компактен ван - Toyota Prius v

Миниван - Toyota Sienna

Малък всъдеход - Buick Encore

Компактен всъдеход - Chevrolet Equinox

Компактен премиум-всъдеход - Mercedes-Benz GLK

Средноразмерен всъдеход - Nissan Murano

Средноразмерен премиум-всъдеход - Lexus GX

Голям всъдеход - GMC Yukon

Лек пикап - Toyota Tundra

Тежък пикап - Chevrolet Silverado

От компанията допълват, че най-сериозно е увеличението - с 20% на повредите, свързани с мултимедийната система. Около половината от запитаните са разкрили, че имат проблеми при свързването на мобилните си устройства с Bluetooth, а 63% от анкетираните се жалват от системите за гласови команди. В същото време обаче са намалели - от 26 на 24 (на 100 автомобила), повредите в двигателите.

Снимка: Lexus

Тагове: j.d. power
0 от 500
  • #13
    14 rate up comment 18 rate down comment
    100% ( преди 8 години )
    Статията за пореден път доказва какви *** за американците. Нация от кравари, латиноси и черни . Какво разбират от автомобили???
  • #12
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Hobby ( преди 8 години )
    Ето ви и доказателството:http://insideevs.com/monthly-plug-in-sales-scorecard/
  • #11
    6 rate up comment 23 rate down comment
    Hobby ( преди 8 години )
    И затова e-Golf-a се продава в пъти повече от Приуса тук в САЩ
  • #10
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Hobby ( преди 8 години )
    Да бе, Фиат 500, Опел Астра и Регал, Все пак са по добри от японските.
  • #9
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Ти верно ли?? ( преди 8 години )
    Няма ка какво да ми слагаш минуси това си е моето мнение и никой неможе да го промени... а ти се пиши ако искаш от хиляда различни имена но това говори само едно,че ти наистина имаш нужда от помощ!!!! Кьлна се....
  • #8
    16 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ХАхАха Ако САЩ е страна на промитите мозъци то Германия е на липсващите мозъци. По-голям шувинист от немеца няма. Те купуват немско само, защото е немско.А и така е, когато няма какво да кажете почвате с глупостите.Само че ще ви кажа, че американските производители имат хибриди от доста години в гамата си от задвижващи агрегати, а немците и по-конкретно ВАГ хлопат с дизели от преди 20 години. Технологиите са точно в тези на 1вите места, а немците дори и без технологии пак се чупят повече- ФАКТ
  • #7
    21 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГи,смени опорната точка!На поредната абсолютна глупост, че японките нямали технологии и електроника в колите си, дори и децата в детската градина ще ти се смеят. А варелите ги търси в немската продукция! Там са варел до варела. Дори все още предлагат коли само с 2 предни ел.стъкла, а задните, за да са ел. си доплащаш. До скоро продаваха коли без климати и него си го доплащаше. Да продължавам ли?Немците са зле технически от много години.Още преди китайците да почнат да им правят електрониката
  • #6
    13 rate up comment 22 rate down comment
    Технология!!! ( преди 8 години )
    Технология Нулева!!!! Ми какво да им се чупи на Американците и Тойота -стари слабо технологични атмосферни мотори,стари автомати изпитани с годините,мальк на брой електронни системи!! Ами кое в този варел да се счупи питам??? А или всички трябва да сме заблудени с промити мозьци!!!! Айди сьс здраве...
  • #5
    17 rate up comment 24 rate down comment
    Верно ли? ( преди 8 години )
    Класация направена в *** страна... Те коли не могат да направят ама класация направили. Да знам че за някой V8 с над 4 литра и с мощноста на Голф R с 2.0t мотор е страшно изкуство ама нали заблудени винаги е имало и ще има.... Даже и Buick.. RAM. GMC ДА БЕ ДА!!!!! Наврете си я тази класация знаеш кьде. Америка страната на промитите мозьци ама те мислят че Европа са глупави като тях. Изненада!!!Ние имаме наше мнение )))))!!!!
  • #4
    19 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Точно както са ползвали А четворката ти нафта, нов внос. Пенсионер, лекар - до църквата в неделя само. Ето патериците са в багажника. ;)