IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

В първата тройка са още марките Porsche и Buick

Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година

Автомобилите с марка Lexus за шеста поредна година бяха избрани за "най-надеждните" в класацията на американската маркетингова компания J.D. Power. През 2010 г. победител в рейтинга е Porsche.
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Изследването е проведено между 33 600 американски шофьори, които е трябвало да разкрият с колко и с какви проблеми с техните автомобили са се сблъсквали през последните 12 месеца. Запитаните е трябвало да избират между 177 различни повреди, подредени в 8 категории. Отговорите им са образували среден резултат за 100 автомобила от дадена марка.

При Lexus са открити средно по 95 неизправности на 100 леки коли. Следва Porsche с 97, а в първата тройка е и американската марка Buick със 106 дефекта. На дъното са представителите на Smart, Ford и Dodge, чийто показатели съответно са 199, 204 и 208 повреди. Средният показател за цялата автомобилна индустрия е 152.

Класацията на J.D. Power:
Lexus е №1 по надеждност в САЩ за 6-а поредна година
Освен това компанията е определила и най-надеждните автомобили в 19 различни сегмента. С най-много първи места в тази класация са моделите на General Motors - общо 8.

Победителите по класове:


Градски автомобил - Fiat 500

Малък автомобил -  Honda Fit

Компактен автомобил - Buick Verano

Компактен спортен автомобил - Mini Cooper

Компактен премиум-автомобил - Lexus ES

Средноразмерен автомобил - Chevrolet Malibu

Средноразмерен спортен автомобил - Chevrolet Camaro

Средноразмерен премиум-автомобил - Lexus GS

Голям автомобил - Buick LaCrosse

Компактен ван - Toyota Prius v

Миниван - Toyota Sienna

Малък всъдеход - Buick Encore

Компактен всъдеход - Chevrolet Equinox

Компактен премиум-всъдеход - Mercedes-Benz GLK

Средноразмерен всъдеход - Nissan Murano

Средноразмерен премиум-всъдеход - Lexus GX

Голям всъдеход - GMC Yukon

Лек пикап - Toyota Tundra

Тежък пикап - Chevrolet Silverado

От компанията допълват, че най-сериозно е увеличението - с 20% на повредите, свързани с мултимедийната система. Около половината от запитаните са разкрили, че имат проблеми при свързването на мобилните си устройства с Bluetooth, а 63% от анкетираните се жалват от системите за гласови команди. В същото време обаче са намалели - от 26 на 24 (на 100 автомобила), повредите в двигателите.

Снимка: Lexus

Тагове: j.d. power
0 от 500
  • #23
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И какво очаквате от държава, която се ръководи от лесбобаба, бивша секретарка, политически хамелеон и слугинче на сащ?
  • #22
    5 rate up comment 5 rate down comment
    572 Chevy Big Block ( преди 8 години )
    Ония кочини Форд ги няма никъде ! :D
  • #21
    9 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Ето ви и доказателството:http://insideevs.com/monthly-plug-in-sales-scorecard/ Ха-ха, интересно четиво. Имало и продадени Е-Голфове, нищо че бяха раздавани по немско само за обществени учреждения. Според някои форумни лъвове естествено!Относно спирането на Приус от производство и смяната на модела. Нали не си мислиш, че след като го спрат и изчезват всички бройки. Следва отстъпка от 25-30% справка ТМ Ауто, за да се изчистят наличностите. При нов модел няма продажби на стари...
  • #20
    11 rate up comment 12 rate down comment
    Господин Тойода ( преди 8 години )
    Ау колко е жалко да си дебел Клаус и да те бият малките жълти човечета от Изтока!
  • #19
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    до хобито, смехурко гоуфо се продава МАЛКО повече по-точно 40 коли повече, поради простата причина че Prius-a е спрян от производство средата на миналата година и ще продължи тази с новия модел, ама някой трябва да дочете статията дето е линкнал...
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е продуктовата гама на лексус не е много голяма на фона на някой други марки и е съвсем нормално това
  • #17
    17 rate up comment 17 rate down comment
    Карам Хонда ( преди 8 години )
    Японските самураи пак смазаха грозните швабски вурстове!
  • #16
    22 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Немеца вече технологично е далеч зад Южна Корея, какво остава за държави, като Япония и САЩ. Дори китайците, чрез копиране успяват да правят по-добра продукция от немци. Всичките им компании фалираха или ги изкупиха чужди фирми. Сименс, телефунген и подобни подобия на техника вече се пласират само и единствено в Германия и то чрез директни поръчки от държавата, а компонентите им идват от китай или корея и се сглобяват само.Умряла икономика крепяща се на корупция и лъжи в ЕС- това е Германия.
  • #15
    25 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Кой шизофреник си пише сам цял ден под тая статия?Не можеш да преглътнеш факта, че е такава истината ли? Каквото и да пишеш американците са най-голямата и най-развитата индустрия и това не се постига с "гплупави крави" в държавата. Техни са най-скъпите компании на света - Епъл,Гугъл,Кока-кола и т.н. Дали технологично най-иновативните и развити компании просто ей така са американски? Някоя немска компания за електроника и технологични нововъведения?НЯМА, фалираха им всичките,защото са изостанали
  • #14
    19 rate up comment 24 rate down comment
    безпристрастно ( преди 8 години )
    Lexus се продава единствено и само на пазара в САЩ! Никъде другаде,особено на ителигентнияи взискателен пазар на Европа не може да се наложи.И докато европейските марки,включително и въвлечения в изкиствен скандал ФВ увеличават продажбие си в САЩ и Япония,американските марки НАМАТ НИКАКЪВ ШАНС извън пазара на Северна Америка.Всеки сам може да си направи извода,кои автомобили имат качества и кои са просто едни евтини МПС-та за около 110 млн. цветнокожи със всякакви разновиднисти на боята.