IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хачиго създава нова Honda

Шефът на японската компания няма да напуска поста си

Хачиго създава нова Honda

Появилата се в БТА информация за оставката на Такахиро Хачиго, президент и изпълнителен директор на Honda, е невярна, съобщават от българското представителство на японската автомобилна марка. Хачиго не само няма намерение да напуска поста си, но и готви сериозни реформи в компанията.
Хачиго създава нова Honda
Тахакиро Хачиго. Снимка: Ройтерс

"Когато поех поста преди около годинa, аз засегнах две теми, които да бъдат следвани при създаването на една нова Honda - развитие на глобалната оперативна структура на шестте региона и разработка на предизвикателни продукти, уникални за Honda", споделя японецът.

Подготвяните реформи включват интегрирането на нова платформа и нови двигатели с турбо и намален работен обем, които трябва да направят продуктите на Honda не само по-екологични, но и по-привлекателни за клиентите.

Въпросните нови платформа и двигатели вече дебютираха при новото поколение Civic, като предстои да бъдат използвани за следващите CR-V и Accord.

Промени ще има също така в самия производствен процес. Амбициозният план на Хачиго предвижда отказване от агресивното увеличаване на продажбите на всяка цена, увеличение на настоящите производствени мощности вместо създаването на нови, както и пълна глобализация на моделите на Honda с цел представянето и налагането им на всички пазари.

Ще продължи да се инвестира и в технологиите на бъдещето, сред които електрически и водородни системи за задвижване.
Honda вече пусна на пазара своя сериен водороден модел, като предвижда през 2030 година цели 2/3 от общите й продажби да представляват plug-in хибриди/хибриди и автомобили с нулеви емисии на вредни газове – водородни и напълно електрически коли.

Японците ще продължат участието си във Формула 1, както и производството на самолети и роботи. Подготвя се премиерата и на електрически мотоциклет.

Промени по високите етажи на компанията все пак ще има, но те засягат най-вече ръководителите на звената в развиващи се пазари. Общо 7 топ мениджъра ще бъдат пенсионирани или преместени на други постове в компанията.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 8 години )
    Абсолютно!Има датчици, които преценяват кои възглавници или завеси да се отворят, но няма начин това да стане на пасажерската седалка, при положение, че там няма никой!!!Или е голям гаф на Хонда, или някой е пипал по тази кола. Лично аз бих ги съдил и при двата случая!!!
  • #15
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Хонда? Не, мерси!" е реален случай на клиент който не е доволен от местния дилър Бултрако. А това че от Хонда не са отговорили на конкретно питане - напълно нормално. Аз работя в дилърство на друга компания и понякога от ценралата ни препращат писма на клиенти, които по някаква причина са решили да се обърнат конкретно към тях. При милиони продадени коли няма как цетралата да се занимава с всеки отделен случай. То тогава дилърствата си губят смисъла.
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Nev ( преди 8 години )
    ХАХАХА, БЕЗ КОМЕНТАР! http://fakti.bg/avto/175115-honda-nsx-hvanata-v-krachka
  • #13
    1 rate up comment 4 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 8 години )
    VAG i te sa gotovi s nqkoi dvuplo6tnik za selskostopanskata aviaciq...razbira se sas 4ist diesel!horata kade sa, EU kade e...tez avto-lobita samo spuvat progresa! uj luskavi, podredeni, a otdolu - tehnologii ot predi 1 vek...
  • #12
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Аиде бе, Хонда пуснаха самолет, Ваген още мъчат дизела.
  • #11
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Спешно ( преди 8 години )
    трябва ми качествена сенокосачка. Тия Honda ги бива нали?
  • #10
    26 rate up comment 7 rate down comment
    The Power of Dreams ( преди 8 години )
    Яяя, почнаха да лаят германофилските карачи на 20 годишни трибуквени кашони. Трън в очите са им японските коли, щото дядо Мехмед, трето поколение турски емигрант дето сглобява VW и БМВ никога не може да постигне качеството на малките жълти човечета от Далечния Изток. Яжте си вурствете и злобейте!
  • #9
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Съветвам всички да прочетат статията "Хонда? Не, мерси!"Ще се убедите от първо лице в качеството на японската продукция! :)"Ако си мислиш, че с тези железни доводи ме убеди да предпочета доказалото се японско качество с това на германските лъжици и измамници, които почват да те таксуват в момента в който те видят, по-добре вземи и си увеличи дозата, или поне почни да смъркаш нещо по-качествено от нафтови сажди!
  • #8
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Отчаяна мярка на една загиваща фирма.
  • #7
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жертвите Бог да ги прости.Да! Стотиците хиляди умрели от ВАГиналните канцерогенници на колбасарската фирма, която са е излъгали, че може да прави покрай вурстовете и коли.