IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia показа конкурента на Prius

Серийният хибрид Niro излиза на пазара през есента

Kia показа конкурента на Prius

В навечерието на откриващия се автосалон в Чикаго корейската компания Kia разсекрети своя нов хибриден кросовър – Niro. Серийният модел ще се появи на пазара през есента, като трябва да заеме място между Kia Soul и Kia Sportage в гамата на марката.
Kia показа конкурента на Prius
Автомобилът е изграден на напълно нова платформа, създадена специално за хибриди и електромобили. Същата архитектура е използвана и при Hyundai Ioniq, като междуосието при хибридния модел на Kia е 2700 мм.

Задвижването на хибрида е поверено на агрегат, в който влиза 1,6-литров бензинов мотор с мощност 105 к.с., работещ по цикъла на Аткинсън. Двигателят работи в комбинация с електромотор с 43 к.с., 6-степенна автоматична трансмисия с два съединителя и батерия капацитет 1,56 кВт/ч.

Средните нива на вредни емисии СО2 при Kia Niro са 89 г/км. Това е повече от показателя на основния му конкурент на пазара – новата Toyota Prius (70 км). Корейците обаче не са притеснени от този факт, тъй като техният хибрид ще бъде значително по-евтин от Prius.

Въпреки че Niro е типичен кросовър, той може да се похвали с нисък коефициент на челно съпротивление – 0,29. Сред достойнствата на модела са още ниският му център на тежестта, ниските нива на шум и вибрации, олекотената конструкция и многото електронни системи, твърдят от Kia.

Основната технология е комплексът Eco-DAS, който помага на водача възможно най-ефективно да трупа енергия при шофиране и съответно да я използва, когато има нужда от нея.

Снимки: Kia

Тагове: kia niro
0 от 500
  • #18
    4 rate up comment 3 rate down comment
    до: none ( преди 8 години )
    Хайде сега да дадеш в кой брой и година е теста, за да ти повярва някой?
  • #17
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Чета статията за сравнението на 5 хибрида в АБ.Порше вместо обещаните 3,1 харчи 9,9/100 над 300% отгореБМВ и8 вместо 2,1 гори 7,6 почти 400% отгореБМВ и3 вместо 0,6 гори 5,9 цели 883 % отгоре. Просто феноменана немска лъжа. Само те могат така нагло да лъжат.И естествено Приус с най-малките отклонения. вместо 2,1 гори 4,2.Това са написали АБ при последното сравнение на хибриди. *** с опорните точки да вземе да се гръмне!
  • #16
    3 rate up comment 3 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    Всъщност, 8,2/100, ако трябва да семе точни.
  • #15
    7 rate up comment 4 rate down comment
    до: форумния ВАГон ( преди 8 години )
    Аре стига приказва глупости ве ей! Не ти ли писна вече! Лъжеш и си мислиш, че някой ще ти повярва на глупостите! Дай да го видим този тест с П3 и разход 8/100! Същи така никъде не са ползвали "спорно икономичен"! Всички тестове за П3 съм ги изчел и подобна глупост може да роди само някоя кyха немска лейка! Можеш ли да подкрепиш лъжите си с нещо или предпочиташ да си останеш кyхата немска лейка?
  • #14
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Днес чета, че излиза второ поколение KIA Optima Hybrid, поради засиления интерес към този модел. Bye, bye...
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не, че нещо, но точно АутоБилд написа за Приус "спорно икономичен".
  • #12
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, доказаха. С 8 на 100 градско. Да не говорим за шумния двигател и дървената возия.
  • #11
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: Triforce ( преди 8 години )
    Опита се да кажеш нещо ли или така ми се стори? Пробвай пак и може да ти се получи!
  • #10
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Ауто Билд ( преди 8 години )
    Точно Ауто Билд доказаха, че по-икономично и здраво от Приус няма! Друг път чети, преди да пишеш лъжи, че са били доказали неикономичността му. говоря за 3-та генерация Приус. А новата на тестовете се представя дори още по-добре. Има багажник, като на S-класа, и страхотен комфорт с разход 3/100. Това го пише в списанието, което цитираш. Чети!А редактора казва, че Приус е кола, която можеш да си е купиш на сляпо независимо на колко хил. км. е без да се притесняваш от нищо.Перфектна техника казва
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Няма как да е конглокенция на Приус по 1 мноооого простичка причина - скоростната кутия. Оттам нататък даже няма да си направя труда да прочета и статията, след като видях, че кутията е с 2 съединителя.Това е хибрид, не е какво да е!