IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada и Hyundai се захапаха

Двете компании започнаха рекламна война

Lada и Hyundai се захапаха

Нова рекламна война започна в Русия, след като билборд на Lada Vesta предизвика един от основните конкуренти на руската марка - Hyundai, пише Автовзгляд.
Lada и Hyundai се захапаха
Билбордът на Lada изобразява булка от азиатски произход във видимо недобро настроение, както и надпис "Време е да се разделиш с Не Вестата".

Рекламираният модел на Lada носи името Vesta, като един от основните му конкуренти на пазара е именно корейският Hyundai Solaris, скрит зад посланието "Не Веста".

Въпросният билборд провокира редица коментари в медиите, но истинският бум настана, след като един от официалните дилъри на Hyundai в страната отговори на провокацията със сходна реклама.

Тя се появи само седмица по-късно, като също залага на булка от азиатски произход. Тя обаче е усмихната, а текстът гласи: "Нашите Не Вести не се трошат".
Lada и Hyundai се захапаха
Предстои да разберем дали двете компании ще продължат с провокациите.

Междувременно може да си припомните най-интересните рекламни войни до момента:

Audi отново хвърли ръкавица на BMW

Audi VS BMW - Войната продължава

BMW подхвана Audi в Twitter
Audi захапа конкурентите си с нова реклама

Jaguar обяви война на Mercedes-Benz

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #9
    24 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    A дядо пък цял живот караше каруца и тя никога не го изостави на пътя. И грам масло не е сипвал, само сено и тревица за кончето. Никакви данъци, застраховки и т.н. А даже и работа му вършеше можеше да я натовари с каквото си иска. За какво са ви изобщо коли та даже да са Лади на които не се сипва мсло- бензин все пак трябва да се сипе ;))
  • #8
    16 rate up comment 15 rate down comment
    пацо ( преди 8 години )
    Тоя гюм ладата само пиян руснак може да си го купи. А тука разни хорица в еуфория че след 40г производство на жигули, което си е ФИАТ, тия благодарение на Рено направиха няква щайга. Да живее КПСС!!!!!Само където в Европа бедните ще продължават да си купуват Дачия. Хюндай е далеч по горен клас и да се захапват с тях е нелепо и смешно.
  • #7
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Лада могат да се бъзикат само с неуДачия. Дори Хюндай са им висока летва.
  • #6
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Цвик ( преди 8 години )
    Двама се карата, Хонда печели. :))
  • #5
    44 rate up comment 20 rate down comment
    Толяти ( преди 8 години )
    Карам Лада. 25 годишна!На път не ме е оставила. Извънреден ремонт не се е налагал. Масло сменям когато ми падне, най-евтиното. Както казваше един майстор: "Ладата и без масло може."Всеки според джоба си. Аз съм сиромах човек. Карайте вие германските тракащи кашони с 5 пъти по-големи разходи и ремонти. Аз съм си "Сделано в СССР/Россия.
  • #4
    27 rate up comment 12 rate down comment
    ВАЗ ( преди 8 години )
    Корейците се понаучиха да правят коли. Но не могат да задминат Самурайските великани - Хонда, Тойота и Субару.Лада също във възход. И с право се заяждат с корейчетата.За тия пари, с тия екстри, Ладата е мнооого сериозен конглокент на Хюндай. Ще им издърпа бая клинети.
  • #3
    22 rate up comment 17 rate down comment
    Striker ( преди 8 години )
    Ти вярваш ли го това? Това е Лада! Всичко е сделано в тая държава, колкото и да е лъскаво, такава им е цялата работа. От там само петрол, водка, *** и дървен мат'рял стават за нещо.
  • #2
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много готина реклама, определено бракът на Лада с РеноНисан им се отразява ползотворно. Добре изглеждащи коли с прилични двигатели. Ето вече и интересен маркетинг. Остана да пуснат автомарик, дизел и някоя електричка и туку виж Лада станала конглокентно списобна и извън Русия.
  • #1
    10 rate up comment 21 rate down comment
    Уйо ( преди 8 години )
    Виетнамката от горния билборд нещо намръщена, че Жигулито гори масло ли кво ?!? :D