IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar обяви война на Mercedes-Benz

Този път битката се води на полето на рекламите (Видео)

Jaguar обяви война на Mercedes-Benz

Компанията Jaguar влезе в нов остър сблъсък с конкурентите си от Mercedes-Benz. Британците пуснаха реклама, на която се вижда как ягуар изяжда кокошка. Видеото е отговор на немския клип, в който човек държи в ръцете си птица и движи тялото и в различни посоки, докато главата на пернатото остава неподвижна.

Целта на рекламата на Mercedes-Benz е да популяризира новото адаптивно окачване Magic Body Control на компанията. Отговорът на Jaguar обаче е доста красноречив: „Вълшебен контрол над тялото? Благодаря, ние предпочитаме котешките рефлекси. А вие?”

Клипът на немците бе пуснат на 23 септември, докато този на англичаните – на 17 декември.



Видео: YouTube

Британците избраха да излъчат рекламата си на тв-канала Jaguar USA. Причината е, че американското законодателство не забранява на компаниите в своите клипове да споменават имената на конкурентните си брандове. Благодарение на това преди няколко години в страната са разгоря мащабно рекламно противоборство.

През 2006 г. американското подразделение на BMW пусна плакат с изображение на новата 3-Series и надпис: „Поздравяваме Audi за това, че нейният модел стана автомобил на годината в ЮАР (A3 Sportback). От Най-добрият автомобил в света за 2006 г.” Отговорът на конкурента бе светкавичен: „Поздравяваме BMW, за това, че неговата машина бе избрана за „Автомобил на 2006 г.” От победителя в „Льо Ман” 2000-2006 г”

В битката между немците се включи и Subaru със свой плакат, с който поздравяваше немските марки за „победите им в конкурсите за красота”, което бе подписано с „от победителя в двигател на годината”. Противопоставянето между фирмите приключи с намесата на Bentley, на чийто постер бе изобразен седящ мъж, показващ среден пръст.

Ето и въпросните реклами от автомобилната война:
Audi хвърли ръкавица на BMW и Mercedes
Audi отново хвърли ръкавица на BMW
Audi разбива магията на конкурентите
Audi VS BMW - Войната продължава
Забавна война. Рекламна
Отново Audi срещу BMW, Mercedes и Lexus
Този път BMW предизвика Audi

Още по темата:
Рекламната война достигна и Русия
GM се заяде с Ford по време на Super Bowl
Анти-реклама повиши продажбите на Ford F-Series

Интересни автомобилни реклами

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    gf ( преди 6 години )
    Какви британци, Ягуар е индийска марка, също както и Роувър? Май ги купиха Тата ако не се лъжа...
  • #21
    3 rate up comment 0 rate down comment
    !?:) ( преди 10 години )
    Абе ти от майтап не разбираш ли?
  • #20
    3 rate up comment 1 rate down comment
    !?!??!! ( преди 10 години )
    Само марката БМВ има над 50 награди за "Двигател на годината" а БМВ имат участие в над 150 награди за "Двигател на годината".
  • #19
    9 rate up comment 7 rate down comment
    !??!!? ( преди 10 години )
    Малко тъпо , като се има предвид , че кокошките живеят в населени места а ягуарите - не, в реалния живот ягуар да срещне кокошка=невъзможно! Относно намесата на Субару в спора между Ауди и БМВ :БМВ имат над 150 награди за "Двигател на годината" като БМВ имат над 50 награди "Двигател на годината"?!?! Победителя от "Льо Ман" поздравявал "Автомобил на годината"- тия коли от "Льо Ман" къде ги продават???Преди да почнете да цъкате "+" и "-" карам Хонда Сивик .
  • #18
    4 rate up comment 1 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 10 години )
    mnoooooo qka statiq!prosto moga da vi pojelaq veseli praznici i si izbiraite NOVATA kola bez predrazsuduci!
  • #17
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 10 години )
    Има няколко вида реклами-тези са от непочтените,агресивните,за едни служат за развлечение, за други-да "изпробват" рекламата на живо.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    wane ( преди 10 години )
    Георги, България няма какво да я намесваме. Нито пазара е значим, нито условията на работа са сравними с тези в някои по-цивилизовани държави. Иначе имам късмета да съм в среда, в която има много хора с такива възможности - някои работят безумно много като часове, други не :)
  • #15
    3 rate up comment 0 rate down comment
    кадъч ( преди 10 години )
    смех
  • #14
    17 rate up comment 4 rate down comment
    пора ( преди 10 години )
    Не че Ягуар е лоша кола, но не е в ценовия диапазон на S-класата и не може да се сравнява с нея по абсолютно нищо....рекламата е добре изпълнена но са объркали автомобилите в нея...
  • #13
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Георги ( преди 10 години )
    Ако познаваш някой достатъчно заможен да си позволи подобни автомобили, питай го следващия път кога за последно е гледал телевизия, или по лесно питай го кога за последно е гледал реклама на каквото и да е