IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada и Hyundai се захапаха

Двете компании започнаха рекламна война

Lada и Hyundai се захапаха

Нова рекламна война започна в Русия, след като билборд на Lada Vesta предизвика един от основните конкуренти на руската марка - Hyundai, пише Автовзгляд.
Lada и Hyundai се захапаха
Билбордът на Lada изобразява булка от азиатски произход във видимо недобро настроение, както и надпис "Време е да се разделиш с Не Вестата".

Рекламираният модел на Lada носи името Vesta, като един от основните му конкуренти на пазара е именно корейският Hyundai Solaris, скрит зад посланието "Не Веста".

Въпросният билборд провокира редица коментари в медиите, но истинският бум настана, след като един от официалните дилъри на Hyundai в страната отговори на провокацията със сходна реклама.

Тя се появи само седмица по-късно, като също залага на булка от азиатски произход. Тя обаче е усмихната, а текстът гласи: "Нашите Не Вести не се трошат".
Lada и Hyundai се захапаха
Предстои да разберем дали двете компании ще продължат с провокациите.

Междувременно може да си припомните най-интересните рекламни войни до момента:

Audi отново хвърли ръкавица на BMW

Audi VS BMW - Войната продължава

BMW подхвана Audi в Twitter
Audi захапа конкурентите си с нова реклама

Jaguar обяви война на Mercedes-Benz

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #29
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Виж Лада колко са продали за 2015. Не са стигнали заветната бройка от 30 000 коли.
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    За миналата година Хюндай-Киа близо 8 милиона, а Рено-Лада-Дачия към 2,5 милиона.
  • #27
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Мдааа, ще видим в края на годината колко продажби ще имат Лада и колко Хюндай. От сега ми става весело! Да видим тогава за какви невести ще говорят руснаците. Ако изобщо ще имат наглоста да говорят за автомобили.
  • #26
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Оптими съм виждал поне 7-8 но Талисмани нито 1!
  • #25
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    До колкото разбирам не корейците, а руснаците се заяждат. А този патър, който пита кой си е купил киа, искам аз него да питам дали ще си купи ли лада. Аман от прости селяци с празни джобове! Той такова щял да си купи, инакво щял да си купи, а се радва като малко дете като му даде баща му да покара семейното клио от 90-те години. ***!
  • #24
    0 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 8 години )
    И като е обрала толкова награди Оптимата на КИА колко от вас си я купиха? А в БГ като пътувате колко Оптими видяхте? А в Европа? И в САЩ не се виждат толкова често колкото им се иска на корейците. И като е толкова добра колата, защо ли "глупавите" европейци не си я купуват? Ми щото не са глупави и могат да получат повече за парите си от други марки. Предишният модел Спортидж се продаваше добре, защото като излезе през 2011 нямаше конглокенция като цена/визия. Не мога да кажа същото за този ...
  • #23
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много им миришат краката на руснаците. Когато създадат собствена марка, а не копие на третокласното Рено, може да си мислят да се мерят с Големите.
  • #22
    1 rate up comment 0 rate down comment
    до: до nenone ( преди 8 години )
    Ако може да четеш употреби това свое качество:http://skandal.bg/bg/noviyat-renault-talisman-e-proizveden-v-zhna-koreya/"Партньорството" на рено обикновено се свежда до лепене на .... капака (асоциира се с женски полов орган).
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Жал ти става ама Оптимата обра сума ти награди, а Талисмана може да вземе награда за двойник на Пасат СС ;D Рено се опитват да пробутват евтините Дачия и Лада, защото техните продажби ги дърпат напред. Те дори се готвят да местят Дачия в Танжер, защото румънците искат по-големи заплати и така нямало да им излезе сметката. А неефективните заводи във Франция правителството не им дава да ги местят, защото безработицата ще ги бутне и ползват правото си на вето като акционери в Рено.
  • #20
    1 rate up comment 0 rate down comment
    nenone ( преди 8 години )
    От Нисан е възможна конглокенция за модели на Хюндай/кИА, но от рено определено не! Всъщност производството на по-големите модели на рено се извършват от Самсунг мотърс в Корея, като това касае и актуалният им върхов модел талисман.Ето линк: http://skandal.bg/bg/noviyat-renault-talisman-e-proizveden-v-zhna-koreya/По-добро признание за корейското превъзходство надали има.