IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda спря новия Civic заради проблем с мотора

Сервизната акция ще засегне само колите с 2,0-литров бензинов двигател

Honda спря новия Civic заради проблем с мотора

Honda прекрати всички продажби на пазара в САЩ на новото поколение на модела си Civic, оборудван с 2,0-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра. Това съобщава Autoblog, като цитира представителят на марката Крис Мартин.
Honda спря новия Civic заради проблем с мотора
Причината е, че има опасност от сериозна повреда на мотора. Всички вече продадени автомобили ще бъдат привикани в сервизите на компанията, където ще бъдат проверени. Акцията няма да засегне машините с 1,5-литров бензинов турбо двигател.

„Все още уточняваме всички детайли, но американското представителство на Honda вече е предоставило информация на Националната агенция по безопасност на движението на САЩ (NHTSA). Щом бъдем наясно с проблема, веднага ще дадем подробности”, обясни Мартин.

Медиите обаче се добраха до информация, като форумът CivicX публикува документ, според който при 2,0-литровият мотор неправилно са монтирани щифтове на буталата и това може да доведе до сериозна повреда. Очаква се сервизната акция да засегне около 34 000 автомобила, моделна година 2016.

При новото поколение на Civic двигателят с обем 2,0 литра развива мощност от 160 к.с., докато 1,5-литровият турбо мотор разчита на 175 к.с. На пазара в Щатите семейството Civic се състои от седан, купе, хечбек с 5 врати, „напомпана” версия Si и хот-хеч Type R.

Снимка: Honda
 

Тагове: honda civic
0 от 500
  • #4
    22 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    само хонда признавах от японските коли но сега и те са тръгнали по пътя от който нищо добро няма да излезе , вдигат цени свалят качество
  • #3
    50 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    това да не беше мега яката бегачка, дето бие меган рс на нюрбургринг?
  • #2
    51 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    лошо, сега се видя и тия колко струват , ЕДНОДНЕВКИ
  • #1
    25 rate up comment 50 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ще си ги оправят бързо бързо вместо да чакат, като ВАГ и бмв да станат милиони потърпевшите им клиенти от вериги, дефектни бутала и т.н.Не случайно хонда печели наградите за надеждност в цял свят.