IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lada 4x4 излиза и като пикап

Ограничената серия от модификацията ще се предлага само на специални клиенти

Lada 4x4 излиза и като пикап

Най-големият руски производител АвтоВаз ще предложи ограничена серия пикапи, построени на базата на класическата „Нива”, известна още и като Lada 4x4. Според медиите в Русия машината няма да бъде представяна пред публика, тъй като е предназначена само за специални клиенти.
Lada 4x4 излиза и като пикап
Поръчката за направата на 20 бройки от пикапа е дошла от държавната корпорация „Ростех”. Машините са предназначени за висшето ръководство на компанията, като са изградени на шасито 2131, използвано за удължената версия на „Нива”.

Автомобилите ще бъдат използвани изцяло за лов, като по тази причина са оборудвани със специално място за поставяне на оръжия. В оборудването на пикапа е включен и климатик, както и специални седалки в товарния отсек. Те са проектирани така, че ловецът да може да стреля, без да слиза от машината.

Задвижването на пикапа е поверено на 1,8-литров бензинов мотор с 93 к.с. Автомобилът разполага още с блокировка на централния диференциал и понижаващи предавки на скоростната кутия, както и с блокировка на задния диференциал.
Lada 4x4 излиза и като пикап
Машината разполага също така със гуми с размер 215/75 R15, специални амортисьори Kayaba, усилени предна и задна брони, допълнителни фарове на покрива, както и лебедка.

Снимки: Autovzglyad.ru
 

Тагове: lada 4x4
0 от 500