IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата Lada в историята

Kalina NFR струва 20 000 лева, развива над 200 км/час

Най-скъпата Lada в историята

Руският автомобилен гигант АвтоВаз представи най-ексклузивната и скъпа кола в историята си. Това е хечбекът Lada Kalina NFR, който ще бъде произведен в ограничена серия.
Най-скъпата Lada в историята
Цената на спортния автомобил започва от 820 000 рубли в Русия, което се равнява на малко над 20 000 лева.

Сумата е рекордна за стандартите на руския производител, но въпреки това се очаква, че Kalina NFR ще бъде разпродадена за изключително кратък срок.

От спортната модификация ще бъдат сглобени само 50 екземпляра, като това е минималната бройка, за да може руската марка да се сдобие с хомологация за състезателната версия на Kalina NFR (Need For Race - "жажда за състезания").

Шосейният хечбек е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател със 140 к.с. и разполага с подобрени окачване, скоростна кутия и спирачки, както и с диференциал с ограничено приплъзване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди, а максималната скорост достига 210 км/час.

Моделът се отличава с по-спортен външен вид, както и с преработен интериор, в който един от акцентите е дигитално арматурно табло.

Lada Kalina NFR ще се произвежда само след предварителна поръчка от страна на клиента, като доставката отнема между 5 и 7 дни, сочи информацията на руското издание Journal.

От АвтоВаз вече обявиха, че планират да пуснат още по-мощна версия на модела - NFR Turbo, която ще разполага с около 180-200 к.с.

Снимка: АвтоВаз

Още по темата:
Lada Vesta - скъпа, но желана

 

Тагове: lada kalina nfr
0 от 500
  • #9
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да бе руска инженерна мисъл, техния апогей беше двукарбораторния бензинов двигател. Първите инжекционови двигатели в Лада са по патент на ГМ от Astra F/Kadet E 2000 година. Иначе сега всичко е Рено, даже тоя двигател е от Twingo RS, там беше 133коня, малко са го пипнали да стане 140
  • #8
    16 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И 2000 лева не бих дал за нея!
  • #7
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Явно Българина със средна заплата 800лв е по-умен от Европееца и за това кара стари Мерцедеси и БМВ-та вместо нещо ново
  • #6
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като качество може би но и 10-годишния Мерцедес е по-скъп за поддръжка от нова ДачияА ако е ноффнос (без значение възрастта ВСИЧКИ са около 150-160к км карани от баба до магазина) излиза все едно нов поддържаш
  • #5
    15 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само задайте стойност 20/21000 хиляди без марка дори в някой от сайтовете за втора употреба и вижте какво излиза.По-добре стар Мерцедес (примерно) за същите пари, отколкото какъвто и да е нов руски ***. Няма как да ме накарате да вярвам в противното!
  • #4
    21 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само в БГ на въпроса "Къде отиваш?", ти отговарят с "Ей сега идвам!".
  • #3
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само в БГ като си купиш кола първия въпрос е на колко години е. В западна Европа и явно и Русия ако ще Лада/Дачия да е но да е новаЕ от друга страна в БГ е неоправдано голяма разликата във всички разходи между нова и стара кола
  • #2
    14 rate up comment 15 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    Също имайте предвид, че в Русия автомобилите са с 20-30% по-скъпи, отколкото тук. Примерно кола, която тук е 40 000 лева, там започва от 50 000 лева. Говоря, когато рублата беше с нормален глокс преди 3-4 години. По това сравнение излиза, че тази ЛАДА за тях е на супер-цена! Вярно, може да не е невероятно технологично постижение, но пък руснака си купува новата Лада, плаща си я и си я кара. А ние пак лапаме мухите...
  • #1
    32 rate up comment 14 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    Колекционерски автомобил, след години ще струва маса пари! Поздрав за всички русофили, които се възхищават на руската инжинерна мисъл!