IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата Lada в историята

Kalina NFR струва 20 000 лева, развива над 200 км/час

Най-скъпата Lada в историята

Руският автомобилен гигант АвтоВаз представи най-ексклузивната и скъпа кола в историята си. Това е хечбекът Lada Kalina NFR, който ще бъде произведен в ограничена серия.
Най-скъпата Lada в историята
Цената на спортния автомобил започва от 820 000 рубли в Русия, което се равнява на малко над 20 000 лева.

Сумата е рекордна за стандартите на руския производител, но въпреки това се очаква, че Kalina NFR ще бъде разпродадена за изключително кратък срок.

От спортната модификация ще бъдат сглобени само 50 екземпляра, като това е минималната бройка, за да може руската марка да се сдобие с хомологация за състезателната версия на Kalina NFR (Need For Race - "жажда за състезания").

Шосейният хечбек е оборудван с 1,6-литров бензинов двигател със 140 к.с. и разполага с подобрени окачване, скоростна кутия и спирачки, както и с диференциал с ограничено приплъзване. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 8,9 секунди, а максималната скорост достига 210 км/час.

Моделът се отличава с по-спортен външен вид, както и с преработен интериор, в който един от акцентите е дигитално арматурно табло.

Lada Kalina NFR ще се произвежда само след предварителна поръчка от страна на клиента, като доставката отнема между 5 и 7 дни, сочи информацията на руското издание Journal.

От АвтоВаз вече обявиха, че планират да пуснат още по-мощна версия на модела - NFR Turbo, която ще разполага с около 180-200 к.с.

Снимка: АвтоВаз

Още по темата:
Lada Vesta - скъпа, но желана

 

Тагове: lada kalina nfr
0 от 500
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Вал ( преди 8 години )
    Има ли някой, който да ми обясни какво точно трябва да значи "хомологация"???Тълковните речници не помагат!!!
  • #18
    1 rate up comment 1 rate down comment
    УЧИТЕЛЯ ( преди 8 години )
    20 000 лева за руски ***!? Не знам кой болен мозък може даже да си помисли за такова нбутване...
  • #17
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    ААА, и господин Стомана 40Х, нали също така написах, не за момента, а за отпреди време, когато рублата беше стабилна! Това прочете ли го? Май си от най-плътните...
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 8 години )
    До тези, които ме плюят - не съм инженер бе хора, кога съм казал, че съм?Всички автомобили в Русия са по-скъпи, не съм казал конкретно за Лада. Защо не четете внимателно? И после ме оплювате, а вие самите имате нужда от очилца и малко повечко успокоителни! Спокойно! Никой не е казал, че съм най-правият. Дадох просто пример и вие ме атакувате.А след като съм кух, ти "плътен" ли си? Като стомана 40Х, нали? :D
  • #15
    5 rate up comment 11 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Хайде стига с тия глупости.Рашъните никога не са могли , не могат в момента и никога няма да могат в бъдище да произведат нещо което се продава на СВОБОДНИЯТ ПАЗАР.ТОЧКА
  • #14
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Станислав ( преди 8 години )
    Да си вземеш стар западен автомобил ще е по-добре първите 2-3години, после изтича гаранцията и става кофти.
  • #13
    7 rate up comment 13 rate down comment
    thebrainless ( преди 8 години )
    За 20к може да си вземеш 3 годишен Hyundai I30, Мазда 6, вероятно на 30 000км, хайде моля ви се стига тази НОВА смешна руска барака.
  • #12
    21 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Само български "капцитет" може да роди мисълта, че 10 годишно БМВ ИЛИ МЕРц, на което всички части са започнали вече да се разпадат и за подмяна. Само нашите турбо гъзари тука исакт да карат трошка дето ще им прави проблеми и ще са през ден в сервиза, вместо да карат безпроблемно нова кола пък била и дачия.АМа така е с наща бедна държава, където караме само трошките на европата и се тровим тука с газове, ама нали сме газари де.... МЪкаа мъка
  • #11
    16 rate up comment 4 rate down comment
    до: Triforce ( преди 8 години )
    Дори и на най-големият глyпак му е ясно, че няма как автомобилите и особено Лада да са по-евтини у нас отколкото в Русия. Най-малкото, за да влязат на територията на ЕС ще трябва да се платят едни хубави мита измислени от евроГeйците, за да си пазят смотаното производство. Освен това в Русия отстъпките при покупка на кола са огромни, а не като у нас. Там само с влизането в шоурума и казването, че искаш да купиш дадена кола ти смъкват 15-20% от цената. При пазарлък %-та става понякога двоен.
  • #10
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: Triforce ( преди 8 години )
    Кога ще престанеш да бълваш глупости и простотии не ми е ясно! Ти си такъв генератор на подобни неща, че няма на къде. Хайде сега марш в сайта на ЛАДА да видиш колко струват и колко не. Знам, че си изключително кух, правещ се навишист и инженер, макар никога да не казваш какъв, а като ти задам конкретен въпрос да не можеш да отговориш, защото не си инженер, а ***. Та понеже си кухарник да ти кажа, че Ладата в руския сайт струва 503 000 руб. или приравнено в лв. струва 12 226.54 лв. Гръмни се!