IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри корейския Prius

Екологичният IONIQ ще се предлага като хибрид, plug-in хибрид и EV

Hyundai разкри корейския Prius

Корейската компания Hyundai показа първи официални снимки на своя екологичен модел IONIQ, създаден да конкурира Toyota Prius.
Hyundai разкри корейския Prius
Машината носи името IONIQ и ще се продава глобално. Тя първият автомобил в света, който ще се предлага в три различни версии, всички задвижвани от електрически агрегати. Първата ще представлява хибрид, втората също ще бъде хибрид, но с възможност за зареждане от електропреносната мрежа, а третата е изцяло електрически модел.

Разпространените снимки показват първата модификация. Тя използва 1,6-литров бензинов двигател GDI със 105 к.с. и 146 Нм, електромотор с 43,5 к.с. и 170 Нм, и комплект литиево-йонни батерии.

Към момента се съобщава единствено, че при тестовете в Южна Корея хибридният Hyundai IONIQ е показал разход от около 5 л/100 км.
Hyundai разкри корейския Prius
Що се отнася до дизайна, той е типичен за марката Hyundai и изглежда малко по-агресивен от този на най-новия Prius. Заложено е на познатата клиновидна форма на купето, докато интериорът на представената върхова версия демонстрира висок лукс.

Продажбите на Hyundai Ionic в Европа трябва да стартират през втората половина на годината. Премиерата вероятно ще се състои в Женева през март.

Снимки: Hyundai
Hyundai разкри корейския Prius
Шпионска снимка

Тагове: hyundai ioniq
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Първите две снимки добре. На третата щях да върна куверта!
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Как го сметна, че на тестовете в корея щом гори 5/100 в Европа ще е 3,5-4? много ми е интересно да разбера как ги направи тези смети и на базата на какво?Няма лошо да гори и по-малко. Ще се радвам, но дай да говорим с цифри и факти, а не наизуст!Всяка година, все някой изкарва по някой конКУрент на Приус, всичките на книга го превъзхождат, а на практика нещата са съвсем други.
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пак е избомбено отзад, но е МНОГО по красиво от Приус и нтериора е много по-добър и добре организиран.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Е да де над 101 к.с. а в случая имаме 105. Ай познай колко ще си го купят този хибрид и да плащат високия данък за няколко коня отгоре. разбирам да беше икономичен и да си струва инвестицията, а те направили конКУРент не на сегашния Приус, а на Приус 2-ро поколение от преди 15 г. който дори харчи по-малко от Хюндая.То няма и как Хюндая да е икономичен при условие, че са сложили доказано неикономичен двигател, вместо да направят нов.
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    a7 ( преди 8 години )
    В България висок данък се плаща над 101 к.с.
  • #5
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Изглежда с доста по-приятен дизайн от извращенията на Приус. Ако технически са я направили добре ще е сериозна конглокенция.
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Малко несериозна ми се вижда работата на корейците.Външно са копирали Приус и то много, а не малко.И как искат да конКУРират японците, като дори не са се постарали да направят нов двигател, а ще карат със стария 1,6 GDI на който само са му намалили мощността и то не достатъчно да слязат под 100 к.с. На много пазари 100 к.с. сили са ключови за данъците, както и у нас. Приус са го направили много хитро 99 к.с. и не минават границата от 100 и се плаща най-ниския данък.
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Доста прилича на Приус или на мен така ми се струва!
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Хм, не е лошо, но и 5/100 (смесено?) не е кой знае какво постижение.
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Еее тея направо правят копие... и това конглокенция :X