IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler го закъса за двигатели V12

Германците увеличават производството на моторите за AMG версиите

Daimler го закъса за двигатели V12

Германският концерн Daimler изпитва сериозен недостиг на двигатели за моделите на подразделението Mercedes-AMG, съобщава Automotive News. По тази причина производството на моторите V12 biturbo ще бъде преместено от завода в Афалтербах в Манхайм.
Daimler го закъса за двигатели V12
Снимка: Ройтерс

Основната причина за появилия се проблем е големият брой поръчки, които Mercedes-Benz получава за спортните си модели. В същото време двигателите за тях не се произвеждат на конвейер, както останалите, а се сглобяват на ръка.

Принципът е „един майстор – един мотор”, което прави процеса доста бавен. В компанията обаче не смятат да променят това въпреки растящите темпове на производство и за целта отварят нов филиал за сглобяване на двигателите. Той ще бъде в Манхайм, който е отдалечен на 100 км от основния завод в Алтенбах.

В новото предприятие от февруари 2016 г. ще стартира производството на 6,0-литровия V12 biturbo, който се поставя на моделите Mercedes-AMG S 65, S 65 Coupe, G 65 и SL 65. В съвсем скоро време този двигател ще стане част и от хибриден агрегат, което ще позволи бъдещите спортни модели на марката да си съперничат с коли като Koenigsegg Regera, Ferrari LaFerrari и McLaren P1.

 

Тагове: mercedes-amg
0 от 500
  • #14
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Не е по темата, но в отговор на коментара под мен. Значи Разликата между Е-класа и С- класа като усещане за шофиране, комфорт и изобщо за нещо различно почти намя. Както и между Е-класа и Пета серия и А6, усещането е за сходен автомобил, малко по-добър от Пасат примерно.Обаче подкарайте ЕС-класа, тука сте в нещо коренно различно, няма такъв автомобил. Усещането е че караш нещо което е далеч, далеч над обикновенните коли. А разликата в парите не е чак толкова голяма. Може би са имали това предвид
  • #13
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Кольо Камиона ( преди 8 години )
    Един приятел българин, живее в Америка, искаше да си купи кола за тук и се беше спрял на Мерцедес Е-класа. Всички го разубеждаваха и го съветваха да си купи ЕС-класа. Основният аргумент беше: "Брато, секи като те види ше си помисли - гле'й го тоя, уж от Америка а нема пари за Ес-класа, баси ***"
  • #12
    4 rate up comment 2 rate down comment
    дай Боже .. ( преди 8 години )
    всекиму такава "закъсация"! Мерц и всичко останало!
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 8 години )
    Е ... кое е екологично и кое не , това е въпрос на гледна точка. За някой този двигател е по екологичен от всеки дизел,за други еко са само хибридите,а за трети дизел с евро4,5,6 е по-еко и от останалите.Каде е истината? За мен може би най-перспективни са водородните клетки. Но екологията се замърсява основно от други фактори,различни от леките автомобили. Някой лицемерничат с уж най-строги мерки за вредните емисий, а отбягват соговорките от Киото например..
  • #10
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И ще ми разправят някой хора, че народа вече мислел за екология. Който има възможност да си купи и поддържа голям двигател си го поръчва и изобщо не поглежда еко-меко. Не че подкрепям ама всеки си гледа кефа. Кефа а не екология, за това трябва да изкочат много мотели от типа Тесла, за да миряса тоя народ.
  • #9
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "..отвори мобилето и ще се учудиш колко S350та с 63/65 AMG пакети има, точно W222 ..:Може..може..наистина! :)
  • #8
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    отвори мобилето и ще се учудиш колко S350та с 63/65 AMG пакети има, точно W222
  • #7
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ooo колега да..това е масово на (W221)..преди фейслифтът..Аз говоря за новата (W222)..всяка трета е 63 AMG! Вижте като излезна новата Х5, всяка втора е 4.0d (няма 3.0d..."играе се на дебело само")! 50d има повече от 3.0d. а назовата 2.5d аз НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ДОСЕГА В БГ, КАКТО И КАТО ИЗЛЕЗНА S 250 dizel (W221)
  • #6
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, пълно е със дизеляци базов модел ама с AMG оптики, огромни джанти и пластмасови брембо "апарати" :)))
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    V 12 , но атмосферен за мен е най-добрия