IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият NSX има 580 к.с.

Подразделението на Honda най-после разкри характеристиките на суперколата

Новият NSX има 580 к.с.

Второто поколение на суперколата NSX официално бе показано още в началото на годината на автосалона в Детройт, но едва сега премиум поделението на Honda - Acura, разкри нейните пълни характеристики.
Новият NSX има 580 к.с.
Спортният автомобил се задвижва от агрегат, в чиято основа е специално разработен 3,5-литров туин-турбо V6, развиващ 507 к.с. и 550 Нм. Бензиновият двигател работи с 9-степенната автоматична скоростна кутия с два съединителя, като е подпомаган от електромотор с мощност 47 к.с.

Силовият агрегат разполага с още два електромотора, които са разположени между предните колела. Те се захранват от комплект литиево-йонни батерии. Така в крайна сметка хибридната система със задвижване 4х4 - Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive, разполага с обща мощност 580 к.с. и 644 Нм.
Новият NSX има 580 к.с.
Всичко това позволява на колата, чието общо тегло е 1725 кг., да ускорява от 0 до 100 км/ч за около 3 секунди. Максималната скорост на автомобила е 307 км/ч, разкриват от компанията производител.

Продажбите на Acura NSX ще стартират едва през пролетта на 2017 г., като цените все още не са обявени. Очаква се началната версия да струва 170 000 щатски долара, а срещу доплащане да се предлагат карбонови елементи, както и премиум аудиосистема. На по-късен етап ще излезе и пистова версия на модела, както модификация с емблемата на Honda.

Снимки: Acura

Тагове: honda nsx acura nsx
0 от 500
  • #50
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    какво ме интересува ВАГ .... който иска ги купува, не ми се прави на остроумен! Нисан продават GT-R, като Нисан, не се крият зад замаскирани имена. Всеки по света знае Хонда NSX..a Akura освен че се римува да ме хванеш за ***а...всичко друго е прах в очите!
  • #49
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ама Нисан не продават Инфинити GT-R... За сметка на това СОЦваген продава Шкода А4 за 100 000лв.
  • #48
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И защо се продава под името Akura...?! Защо не е ХОНДА..а да сетих се, опитват се да я пробутат като "скъпарското" им подразделение, иначе за 170 000 $ Хонда......е малко пресилено! Ама Нисан не продават Инфинити GT-R...
  • #47
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Поклон ( преди 8 години )
    Абе залупеняк...поклянай се на който си искаш...новия GT-R като излезне (не след 15 г. + 2) а другата година, това ще изглежда като играчка от шоколадово айце!
  • #46
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какви рапъри, какви комунисти, какви 5 лв.?!Тук става на въпрос за един от най-технологичните и модерни автомобили на нашето съвремие. Автомобил изпреварил настоящето. Автомобил непонятен за масата дизелджии на които мозъците са толкова опушени от саждите, че мисловните процеси са спрели тотално. Кола непонятна за намко-китайските производители,които най-технологично слагат асфалт в купетата и освен със сажди,тровят глупавите си фенове и с изпарения.Направете дъпбок поклон пред Хонда чалгаджии!
  • #45
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И първия рапър комунист(Мишо Шамароядеца) обясняваше и после отиде в империалистическа Америка, не в Масква.Така и тоя червен ***.
  • #44
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Спенс в Сибир! СПЕНС ти казва как стоят нещата в тая държава, ако не знаеш...Още един поздрав..SPENS-ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ!
  • #43
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поздравям ви с....SPENS - Ф.А.V.RСпенс в Сибир!
  • #42
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Би ли от къде се сещаш или линк ако може, че и ние да се сещаме ?
  • #41
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като се сетя как новия Сивик Тайп Р се подиграва с Ауди РС3 и БМВ М4 на писта, представям си тоя звяр какви ще ги върши..