IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин подкара новата Lada Vesta - хареса я!

Международният тест на модела обаче предизвика скандали в Италия и Русия

Путин подкара новата Lada Vesta - хареса я!

Владимир Путин изпробва и определено хареса новия седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Руският президент пристигна на ежегодното заседание на Международния клуб "Валдай" в Сочи, управлявайки сам новия руски автомобил.
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Twitter/AvtoVAZ

Пред журналисти държавният глава похвали машината, като разкри, че е успял да я пробва и в извънградски условия.

"Върви много леко и почти не се усеща как превключва скоростите. В качеството на производство не се съмнявам, че е на световно ниво. А това, че 70% от частите се произвеждат в Русия е отличен показател", бе коментарът на Путин, до който се возеше президентът на АвтоВАЗ - Бу Андерсон.

Преди четири години Путин прегледа и предшественика на Vesta - Lada Granta, но тогава изпита сериозни затруднения при стартирането на двигателя й.
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Ройтерс
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Ройтерс

Не особено гладко протече и първата международна изява на Vesta. Тестът за журналисти трябваше да стартира в сряда, но 30-те автомобила бяха задържани на италианската митница, съобщава Newsru.

Първоначално на мениджърите на АвтоВАЗ е било съобщено, че има проблем с документите на колите, но тази версия е отхвърлена, тъй като всичко е било наред. Автомобилите са били държани в склада на митниците, като щателно е прегледана всяка от тях. Според медиите в Русия случаят е политически и е свързан с налаганите санкции на Москва от страните в ЕС.
Путин подкара новата Lada Vesta
Тестът в Италия. Снимка: Twitter/AvtoVAZ

Любопитното е, че на теста, който предвижда преминаване на маршрут с дължина около 500 км по пътищата на Тоскана, Италия, присъстват единствено представители на руски медии. Целта е те да бъдат убедени, че автомобилът може да се използва и при различни условия от тези в Русия. Това обаче предизвика скандал в Държавната дума на Русия.

Депутатът от Либерал-демократичната партия на Русия - Роман Худяков, който е и член на Комисията по международна дейност на парламента, категорично се противопостави на тестването на Lada Vesta в други държави. Според него автомобилът е предназначен за климата в Русия, както и за разбитите пътища в страната. Затова и именно при местни условия може да се видят недостатъците му.
 






Още по темата:
Тестдрайв на новата Lada Vesta

 

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #4
    44 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Относно цените на горивата , в Русия литър гориво е под 1 лев , НО ние сме в цивилизована Европа и се съобразяваме с тях...1-евро , 2.20 лева
  • #3
    48 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много цивилизована тази Европа...евтини лицемерни колонизатори...ние сме поредната съсипана държава , за да може те да се изживяват като "благородници" и радетели на "демокрацията"...аз ако съм на мястото на Путин , ще ги имзмета от Европа като преди 70 год...нека отидат надолу към Арабския свят , да им се порадват там...време е да се срещнат с хората който унищожиха..."за тяхно добро"
  • #2
    23 rate up comment 39 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    А помните ли теста на Гранта?Багажника не се отвори и колата не можа да запали.Дали на Лилипутин му е светнало нещо в главата като е видял тази западна кола с емблема на Лада?
  • #1
    28 rate up comment 41 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Не, аз не съм се съмнявал, че Европа ще направи каквото трябва срещу тоя, който извива ръце с цени на горива и със спечелените пари прави ракето, с които да заплашва цивилизована Европа.Да е пред мен да го питам защо великите руски инженери не направиха Лада поне като тази ами трябваше гадните еврогейове да им направят съвременен автомобил?