IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Путин подкара новата Lada Vesta - хареса я!

Международният тест на модела обаче предизвика скандали в Италия и Русия

Путин подкара новата Lada Vesta - хареса я!

Владимир Путин изпробва и определено хареса новия седан на АвтоВАЗ - Lada Vesta. Руският президент пристигна на ежегодното заседание на Международния клуб "Валдай" в Сочи, управлявайки сам новия руски автомобил.
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Twitter/AvtoVAZ

Пред журналисти държавният глава похвали машината, като разкри, че е успял да я пробва и в извънградски условия.

"Върви много леко и почти не се усеща как превключва скоростите. В качеството на производство не се съмнявам, че е на световно ниво. А това, че 70% от частите се произвеждат в Русия е отличен показател", бе коментарът на Путин, до който се возеше президентът на АвтоВАЗ - Бу Андерсон.

Преди четири години Путин прегледа и предшественика на Vesta - Lada Granta, но тогава изпита сериозни затруднения при стартирането на двигателя й.
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Ройтерс
Путин подкара новата Lada Vesta
Снимка: Ройтерс

Не особено гладко протече и първата международна изява на Vesta. Тестът за журналисти трябваше да стартира в сряда, но 30-те автомобила бяха задържани на италианската митница, съобщава Newsru.

Първоначално на мениджърите на АвтоВАЗ е било съобщено, че има проблем с документите на колите, но тази версия е отхвърлена, тъй като всичко е било наред. Автомобилите са били държани в склада на митниците, като щателно е прегледана всяка от тях. Според медиите в Русия случаят е политически и е свързан с налаганите санкции на Москва от страните в ЕС.
Путин подкара новата Lada Vesta
Тестът в Италия. Снимка: Twitter/AvtoVAZ

Любопитното е, че на теста, който предвижда преминаване на маршрут с дължина около 500 км по пътищата на Тоскана, Италия, присъстват единствено представители на руски медии. Целта е те да бъдат убедени, че автомобилът може да се използва и при различни условия от тези в Русия. Това обаче предизвика скандал в Държавната дума на Русия.

Депутатът от Либерал-демократичната партия на Русия - Роман Худяков, който е и член на Комисията по международна дейност на парламента, категорично се противопостави на тестването на Lada Vesta в други държави. Според него автомобилът е предназначен за климата в Русия, както и за разбитите пътища в страната. Затова и именно при местни условия може да се видят недостатъците му.
 






Още по темата:
Тестдрайв на новата Lada Vesta

 

Тагове: lada vesta
0 от 500
  • #34
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, особено Сергей Станишев и Волен са много дясно ориентирани.
  • #33
    3 rate up comment 3 rate down comment
    doc ( преди 8 години )
    Грозна и абсурдна като него!Русите така и не се научиха да правят свестни коли.Пияния казак може да върти единствено шашката
  • #32
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Anonymouzzz ( преди 8 години )
    аресА ли му?...
  • #31
    9 rate up comment 8 rate down comment
    do ime ( преди 8 години )
    Може би ти не си спомняш , но след втората световна война населението на България е 4,5 мил.Това е 45-50 год. след 45 "лош комунизъм" в демек 89 год. населението е 9,8 мил....сега 25год.западно влиание "демокрация" населението е 5,6 мил....това са фактите , изводите оставям на теб. Само едно леко пояснение , това сега не са комунистите , това сега са тяхните деца , западно ориентирани и подкрепяни от тях...
  • #30
    4 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    А защо не мога да напиша това което си мисля а въпросната думичка е най-точното определение
  • #29
    4 rate up comment 2 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    а написах *** а то за пореден път ми изписа *****
  • #28
    5 rate up comment 3 rate down comment
    karutsar ( преди 8 години )
    Не се отклонявайте от темата.В статията става въпрос за поредният рашън ****
  • #27
    14 rate up comment 11 rate down comment
    до: 1234 ( преди 8 години )
    Бай Тошо го е казал за *** демократчета, че това, което хората са направили по негово време, сегашните не могат да го боядисат дори. Самият факт, че 26 г. продават всичко направено тогава и още има за продаване е доста показателен. Тогава имахме държава, а не разграден двор в който всеки свободно може да влиза, излиза и прави каквото иска. Нямаше престъпност, а малцинствата бачкаха и децата им ходеха на училище. На село вратата никога не се заключваше. А сега какво е бе ***?
  • #26
    6 rate up comment 9 rate down comment
    до: 1234 ( преди 8 години )
    Ти си типично толерансче соросоидче, което повтаря, това, което шефовете са му казали. Абсолютен ***. Какво произвеждаме бе ***? Едно голямо нищо. Имаме някоя друга малка фабрика или цехче, бачкаме на ишлеме, а той селянина ще разправя, че сме били произвеждали. Как произвеждаме, като сме на едно от последните места по чужди инвестиции. Една черна дупка сме за чуждите инвеститори. Виж Румъния какво правят. Там наистина се инвестира и произвежда. А ИТ специалистите са ни най-ниско платените.
  • #25
    12 rate up comment 9 rate down comment
    ИСТИНАТА ( преди 8 години )
    НАТО ФАШИСТИ, СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ!