IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia

Потвърдено бе рекордното постижение на Северната дъга на „Нюрбургринг”

Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia

Компанията Alfa Romeo представи на изложението във Франкфурт топ-версията на седана си Giulia, предаде пратеникът на Automedia.bg.
Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia
Италианците разкриха подробности за модела, както и неговата максимална скорост – 307 км/ч. Модификацията е получила името Quadrifoglio и ще се появи на европейските пазари до края на годината. Цените на автомобила ще стартират от 79 000 евро.

Топ-версията на Giulia е оборудвана с 2,9-литров бензинов турбодвигател с 6 цилиндъра. Неговата мощност е 510 к.с., а максималният въртящ момент достига 600 Нм. С този мотор ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,9 секунди.
Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia
От пресслужбата на Alfa Romeo потвърдиха, че Quadrifoglio е успяла да премине Северната дъга на пистата „Нюрбургринг” за 7 минути и 39 секунди, което е рекорд за сериен седан. Досега топ-постижението – 7 минути и 51 секунди, принадлежеше на BMW M5 и бе записано през 2005 г.
Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia
Освен това италианският модел предлага най-добрата в класа си устойчивост на усукване на каросерията и равномерно разпределение на тежестта между двете оси. Теглото на автомобила е 1524 кг. Седанът е получил система DNA, която настройва електрическия усилвател на волана и система Active Roll Control, която контролира накланянето в завоите.
Alfa Romeo разкри максималната скорост на Giulia
Все още не са съобщени другите двигатели, на които ще разчита Giulia. Според неофициална информация седанът ще получи 1,75-литров бензинов TBi с 235 к.с. Предвижда се и версия с 1,8-литров мотор с 300 к.с., при която ускорението от 0 до 100 км/ ще отнеме не повече от 6 секунди.

Снимки: Automedia.bg

 

0 от 500
  • #11
    20 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Италианците изкараха семеен седан, който вдига повече /307 км/ч./ от суперспортиста на ауди R8 /305 км/ч./ :) Да не говорим, че при теста на ауто билд, R8 не можа да вдигне повече от 296 км/ч. И като добавим че мегаверсиите на мергел, ауди и бмв са ограничени до 250 км/ч. нещата съвсем загрубяват.
  • #10
    14 rate up comment 8 rate down comment
    криво ( преди 8 години )
    Според мен тези хора, са такива които не си правят сметката за +-500евро /сравнение с М3/, а утре ще присъстват на изложението във Франкфурт - например.А ти човеко от 21ви век висиш и хленчиш тук, колко била скъпа, все едно 1000 евро не ти стигат да я купиш. Знам, че си от този тип на които все нещо им е на криво.
  • #9
    21 rate up comment 5 rate down comment
    Сметка ( преди 8 години )
    Зависи какво според теб са заможни хора "СЪС" Банкови сметки..повечето хора в 21 век. (да не кажа 99 %) имат БАНКОВИ СМЕТКИ..ако ти нямаш и се подмокряш от това..отиди и си открии...не е трудно!
  • #8
    16 rate up comment 10 rate down comment
    цената ( преди 8 години )
    Автомобилът е за заможни хора със банкови сметки, които ти се подмокряш като ги видиш.
  • #7
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Комара ( преди 8 години )
    A като видиш цената като какво настръхваш?!
  • #6
    22 rate up comment 4 rate down comment
    v1per ( преди 8 години )
    Много е красива!Настръхвам като комар като я видя!
  • #5
    38 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колата е трепач, но едва ли ще направи фурор с продажбите!
  • #4
    20 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    79 000 евро за Алфа, трябва д можеш да пътуваш напред и назад във времето с нея. И пак няма да има много ентусиасти да я купят, защото не се знае като се развали в коя година ще заседнеш.
  • #3
    18 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Те и иначе няма да продадат. 79 000 врео за Алфа, успех им пожелавам...
  • #2
    14 rate up comment 28 rate down comment
    1234 ( преди 8 години )
    И какво ни казват ето това е една хубава кола която евентуално ще продаваме в бъдеще не сме наясно колко ще струва, не сме наясно какво ще е базовото и оборудване ,не сме наясно какво ще предлагаме и като опции нито пък сме наясно с какви мотори и трансмисии ще я продаваме!? Общо взето разкарват 4 образеца и ни казват тук сме велики сме живи сме обаче чакайте! Еми чакаме чакаме вече 5 години да се случи нещо ,а нищо не се случва. Фен съм на марката ,но така няма да продадат и една кола.