IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи новото 911

Всички двигатели вече имат турбо

Porsche представи новото 911

Porsche представи обновеното спортно купе 911 Carrera, което е получило 3,0-литров туин-турбо мотор с шест цилиндъра, заменящ досегашния атмосферен агрегат. Дебютът на модела пред публика ще се състои на автосалона във Франкфурт.
Porsche представи обновеното 911
В базовата версия новият двигател развива мощност от 370 к.с. и 450 Нм въртящ момент, а при модификацията Carrera S той предлага 420 к.с. и 500 Нм. Това означава, че и при двата варианта мощността е повишена с 20 к.с. и 60 Нм. Трансмисиите са 7-степенна механична или 7-степенена PDK с два съединителя.

Стандартното купе е оборудвано с роботизирана трансмисия и опционален пакет Sport Chron Package. То ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, което е с 0,2 секунди по-бързо от предшественика. Версията S прави същото за 3,9 секунди (също с 0,2 секунди по-бързо от досега). Максималната скорост е 308 км/ч.
Porsche представи обновеното 911
В салона на автомобила е поставен нов волан с различни превключватели на четирите режима на работа системите - Normal, Sport, Sport Plus и Individual. При варианта с роботизирана скоростна кутия има допълнителен бутон Sport Respons, който след задействането си избира оптималната предавка и настройва двигателя за най-добро ускорение в рамките на 20 секунди.
Porsche представи обновеното 911
Комбинираният разход на гориво, заявен от производителя, е 7,7 л/100 км, което е с 12% по-малко от предишния модел. Спортното купе е получило също нови амортисьори и активно шаси PASM, което влиза в стандартното оборудване на модела.
Porsche представи обновеното 911
Купето демонстрира промени и в дизайна. Модернизирани са главните светлини, поставена са нова предна броня, променени задни светлини и нови джанти. Нов е и мултимедийният комплекс с 8-сензорен дисплей, работещ със системата Apple CarPlay.
Porsche представи обновеното 911
Европейските продажби на обновеното Porsche Carrera S стартират на 12 декември. Цените на стандартната версия започват от 96 600 евро, докато при Carrera S те тръгват от 110 700 евро.

Снимки: Porsche

 

Тагове: porsche 911 carrera
0 от 500
  • #11
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    От времето, когато минаха на водно охлаждане и въведоха 4х4 нямат сериозни промени в конструкцията. При тази плавна еволюция кой може да каже кое е нов модел и кое - фейслифт? И сега, когато всичко е с турбо кой модел ще бъде наречен "Турбо" и кой "Турбо S"? Мъглата в скалата на моделите е като при Астън Мартин. И при двете марки тия от маркетинга си мислят, че клиентите могат да почувстват разлика между два съседни модела от безмислено раздутото им портфолио.
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "В осемте най-добри коли за 2015 има 4 немски, от тях 3 на VW Group,и от тях два са VWGolf!"Точно така вагонетко, гуема раота са ВАГ според партенките на джурналята. Когато обаче работата опре до клиента и избора му за какво да си даде парите, в над 90% от случаите японските марки се оказват по-добър избро. Що така, вагонетко?
  • #9
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Както винаги наи-интересното и компетентно мнение е дал RRE S3.Напълно те подкрепям колега,още повече,че говорим за фейслифт а не нов модел
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    v-1 ( преди 8 години )
    Велики автомобили, според мен всеки истинки автомобилен ентусиаст иска да има една такава бегачка в гаража :)Аз лично бих предпочел 911 Турбо С, ама ще трябва да поработя още няколко години за да мога да си позволя такава кола... Дай боже на всеки.
  • #7
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Лоста и централната конзола са като подарени от някой друг модел. Голям контраст с останалата част. Те развалят цялата картинка на иначе приятния автомобил.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Какво е новото да попитам?от 30 г. все едни и същи настъпени жаби с името Порше виждам.Онзи пък отдолу с J.D. Power да не се обажда, а да погледне другите категории и да каже кои коли са най-много по първите места! Поршетата не се карат много. Спорти коли са и на година рядко се карат повече от 10 000 км. вижте обявите, ако не ми вярвате. има дори такива на няколко год. и на няколко хил. км. Е какво да и има на една кола на толкова малко км. И най-скапаната няма да даде дефекти.
  • #5
    7 rate up comment 11 rate down comment
    razgradski pop ( преди 8 години )
    всичко е ок, обаче този лост на скоростите...като на камион...защо така бе...
  • #4
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ново?!?!?!
  • #3
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На последната снимка: сивоти или червеното е ново? Или и двете са нови? Или и двете са стари? Претоплената манджа е сервирана.
  • #2
    31 rate up comment 8 rate down comment
    до RRE S3 ( преди 8 години )
    Предполагам, че точно тея 2к евро те спират от това да си купиш една ?