IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

301 км/час на борда на Bentley Bentayga

Първият SUV на марката показа възможностите си (Видео)

301 км/час на борда на Bentley Bentayga

Пореден и вероятно последен тийзър на кросовъра Bentayga разпространи британската компания Bentley. Този път прикритият с камуфлаж автомобил показва динамичните си възможности, по-специално максималната скорост на движение.

Клипът е заснет на неизвестна овална писта, където анонсираният като най-бърз в света SUV развива повече от приличните за сегмента на всъдеходите 301 км/час.




Информация за автомобила липсва, но се твърди, че под предния му капак е поставен W12 двигател с обем 6,0 литра. Агрегатът с двойно турбо развива 608 к.с. и 900 Нм, като представлява заместник на поостарелия W12 с обем 6,3 литра. Възможно е показателите на новия мотор да бъдат дори по-сериозни, тъй като се твърди, че Bentley ще пусне и върхова спортна версия под името Speed.

Подробностите трябва да бъдат разкрити съвсем скоро, тъй като премиерата на Bentayga е насрочена за изложението във Франкфурт, което отваря врати след по-малко от две седмици.

За модела се знае, че е изграден на платформата MLB, използвана и от Audi Q7, като ще бъде достъпен и в модификация със 7 места. Очаква се и по-умерена версия на Bentayga, задвижвана от туин-турбо V8 двигател с обем 4,0 литра.

Производството на Bentley Bentayga ще се осъществява в завода в Крю, Великобритания, където за целта са инвестирани 800 млн. лири.

Припомняме, че за първи път Bentley показа концепция на модела през 2012 година в Женева. Тя обаче предизвика противоречиви реакции, което накара производителите да върнат модела обратно на чертожната дъска.

Тагове: bentley bentayga
0 от 500