IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla разказа за най-достъпния си модел

Model 3 ще бъде показан след половин година и ще струва 35 000 долара

Tesla разказа за най-достъпния си модел

Лично шефът на Tesla Motors – Илон Мъск, разкри подробности за новия електромобил на компанията. Той ще се казва Model 3 и ще бъде представен пред публика през март 2016 г., съобщава Autocar.
Tesla разказа за най-достъпния си продукт
Продажбите на най-достъпния модел на американския производител ще стартират едва в средата на 2017 г. Тогава трябва да започне работа заводът за акумулатори – така нареченият Gigafactory, който Tesla Motors строи в Невада съвместно с компанията Panasonic.

Новото предприятие ще позволи на Tesla да предлага Model 3 на сравнително достъпна цена – около 35 000 щатски долара. Очаква се автомобилът да ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4,1 секунди, а с едно зареждане на батериите да може да изминава около 300 мили (483 км).

Бъдещият Tesla Model 3 ще получи напълно нова архитектура, а не модернизирана версия на алуминиевата платформа, която се използва за Model S. Всъщност новият автомобил трябва да стане родоначалник на цяло семейство модели, в което ще влязат още комби, кросовър и купе.

Снимка: Autocar

Тагове: tesla motors tesla model 3
0 от 500
  • #20
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    абе хихикащия се ти сигурно си от ония дето като си вземат "великия" дизел сигурно му и махат всички филтри та да дими повече, взимат си нафта на черно и след тва се оплакват как нафтата в БГ не ставала. И тоя ще ми говори колко била зле Tesla. *** ще си останете...
  • #19
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Смех дизела 1750км електричката 300.Това са фактите.
  • #18
    16 rate up comment 1 rate down comment
    до долния ( преди 8 години )
    ти що не минеш поне 5-ти клас за да си оправиш малко правописа та тогава да пишеш за неща, които така и така никога няма да разбереш!?навремето подобните на тоя са възхвалявали конските и магарешките каруци за сметка на набиращото скорост автомобилостроене
  • #17
    2 rate up comment 21 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Паживьом увидим само да те светна че теслите са на загуба та не знам къде го видя бъдещето.Американското им правителство им бута пари защото след краха на ГМ те нямат напрактика конглокентно аетомобилостроене.А са болни на тема да са най-добрите в света.Ама теслите нямат шанс!
  • #16
    20 rate up comment 1 rate down comment
    Хехе-хее! ( преди 8 години )
    Бе карай си там СОЦваген дизел-канцерогените и не пиши в темите за Истинските коли на бъдещето!
  • #15
    1 rate up comment 17 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Мъск първо да спре да замърсява природата с отломки от ракетите си и после да прави друго!
  • #14
    1 rate up comment 17 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Зареждането на суперчарджъра половин час и то до 80 пърсент ***
  • #13
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    И кой ще ги плати тия суперчарджове.Повервах оня ден показват джип изминаващ 300км а седа 500 за тройно по-малко пари.Друг път
  • #12
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Хехе ( преди 8 години )
    Абсурд за тия пари 480км
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    търновец ( преди 8 години )
    Чудесна новина! Браво на Тесла! Точно такива автомобили трябват, за да се популяризират електричките. Бих си взел такова с най-голямо удоволствие, защото ще ми върши перфектна работа. Живея във Велико Търново и няма точка в България до която да не мога да отида спокойно с едно зареждане. Отделно колата с това ускорение, ще е голям спортяга и ще създава удоволствие. Дано само цената се запази такава, каквато са е обявили и в Европа и да не е повече от 30-35 000 евро.