IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакерите не простиха и на Tesla Model S

Електромобилът се оказа уязвим на 6 места

Хакерите не простиха и на Tesla Model S

Експерти по компютърна безопасност откриха 6 уязвими точки в електромобилите Tesla Model S, които могат да да позволят на хакерите да поемат контрол върху машината и да създадат опасност за возещите се в нея, съобщава Financial Times.
Хакерите не простиха и на Tesla Model S
Изследването бе направено от директора по технологиите в копанията Lookout – Кевин Махафи, и главният специалист по безопасност във фирмата Coudflare - Марк Роджърс. Двамата са играли ролята на хакери, като се получили физически достъп до автомобила, докато той се е зареждал.

След това вече изпитателите са имали достъп до повечето от системите на Tesla Model S, докато той се е движил по пътя. Махафи и Роджърс са успели произволно да променят данните от километража на машината, да вдигат и свалят прозорците, да даключват и отключват вратите и дори да изключат електрическото зареждане.

Тестът е направен при скорост от 8 км/ч, като автомобилът е спрял самостоятелно, след като хакерите са изключили електрическата му система. При повторното изпитание скоростта е била увеличена, като изпитателите са се опитали да включат от разстояние ръчната спирачка, но не са успели. В крайна сметка са били изключени всички екрани на приборния панел, но водачът е запазил контрол въру колата и е успял да предотврати излизане от пътя.

От компанията Tesla Motors коментираха, че вече са наясно със слабостите в системите на Model S. Заради тяхното отстраняване компанията пусна нова компютърна програма, която вече може да се инсталира.

Снимка: Tesla Motors

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #1
    26 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Естествено нали е свързана в интернет.Те банки и сървъри на военни хакват дето имат защити за стотици милиони долари и десетки компютърни специалисти дето се грижат за сигурноста камо ли някаква *** кола с китайски софтуер.На кво е базирана уиндоус ХР ? Линукс? хах