IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey продава най-бързата кола в света

Цената на Venom GT ще бъде разкрита само на сериозните клиенти

Hennessey продава най-бързата кола в света

Американската компания Hennessey обяви, че ще продаде единствения екземпляр на суперколата Venom GT, която през 2013 г. постави световен рекорд за ускорение от 0 до 300 км/ч. Купето записа време от 13,63 секунди и бе записано в Книгата на рекордите Гинес, съобщава порталът DuPont Regisrty.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Освен това през февруари 2014 г. същият този автомобил постави и рекорд за скорост сред серийните машини. На полосата на Космическия център „Кенеди” в Кейп Канаверал този Venom GT успя да развие 435,3 км/ч. Това е с почти 4 км повече от световния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport, фиксиран през 2010 г.

Постижението обаче не бе записано в Книгата на рекордите Гинес, тъй като по правилник то трябва да бъде записано в двете посоки на пистата и след това наблюдателите да фиксират средната скорост. Ръководството на Космическия център обаче забрани на колата на Hennessey да премине и в обратна посока по полосата за излитане.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Самият автомобил е изграден на модифицираното шаси Lotus Elise, като е оборудван със 7,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 1244 к.с. От автомобила са произведени едва 29 бройки, като цените им стартират от 1,2 млн. щатски долара.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Засега от компанията държат в тайна цената на световния рекордьор. Официално бе съобщено, че тя ще бъде разкрита единствено при запитване от страна на сериозни клиенти.

Снимка: Hennessey

Тагове: hennessey venom gt
0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тази кола НЕ Е конглокент на Вейрон
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти пък кога успя да е караш бе кавал. Или викаш братя Диневи ти е дават да правиш по някое кръгче! Много от рано днес почна с глупостите...Браво на хАмериканците. Сега да видим отговора на Вейрон. Ще става интересно...
  • #1
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    братя диневи я имат червена но е 1200 коня много неудобна и друса като каруца и е много трудна за каране пък за расхода ламя