IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hennessey продава най-бързата кола в света

Цената на Venom GT ще бъде разкрита само на сериозните клиенти

Hennessey продава най-бързата кола в света

Американската компания Hennessey обяви, че ще продаде единствения екземпляр на суперколата Venom GT, която през 2013 г. постави световен рекорд за ускорение от 0 до 300 км/ч. Купето записа време от 13,63 секунди и бе записано в Книгата на рекордите Гинес, съобщава порталът DuPont Regisrty.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Освен това през февруари 2014 г. същият този автомобил постави и рекорд за скорост сред серийните машини. На полосата на Космическия център „Кенеди” в Кейп Канаверал този Venom GT успя да развие 435,3 км/ч. Това е с почти 4 км повече от световния рекорд на Bugatti Veyron Super Sport, фиксиран през 2010 г.

Постижението обаче не бе записано в Книгата на рекордите Гинес, тъй като по правилник то трябва да бъде записано в двете посоки на пистата и след това наблюдателите да фиксират средната скорост. Ръководството на Космическия център обаче забрани на колата на Hennessey да премине и в обратна посока по полосата за излитане.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Самият автомобил е изграден на модифицираното шаси Lotus Elise, като е оборудван със 7,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 1244 к.с. От автомобила са произведени едва 29 бройки, като цените им стартират от 1,2 млн. щатски долара.
Hennessey продава най-бързата кола в света
Засега от компанията държат в тайна цената на световния рекордьор. Официално бе съобщено, че тя ще бъде разкрита единствено при запитване от страна на сериозни клиенти.

Снимка: Hennessey

Тагове: hennessey venom gt
0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Колата изглежда супер, но ме я рекламират по много *** начин - разбирай поредния убиец на Вейрона. Факт е, че автомобил проектиран пореди 15 години и начало на производството преди 10 все още не е надминат като бързина а най близките му конглокенти са много далече от другите му качества като лукс и т.н.VAG и Bugatti имаха смелостта да създадат "Автомобила мечта" без да мислят за разходи и печалба.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да - именно това е една от причините за изискването да се мери в двете посоки
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Нали ви е ясно защо не е признат рекорда - защото е имало попътен вятър в едната посока който е позволил да се развие тази скорост - достатъчно е да е повей от порядъка на 5-7 възла и това ще намали въздушното съпротивление равносилно на 10-12 км/ч при скорости около 430.Не са им разрешили в обратната посока защото не са поискали а не са поискали защото е нямало да поставят рекорд.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до Анонимен ( преди 8 години )
    Кавал си ти бе ***! Човекът си е казал мнението, няма нужда да я карал, чул е какво говорят за колата и си казва мнението, кво му се нахвърляш, Даева и селяните дръгливи даева!
  • #9
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Айде леко да не е само една - 30 има закрити и 5 кабриолета. Конкретно тази е колата с която е поставен и непризнат рекорда
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това ако ставаше за конглокент на Вейрон, нямаше да излезе само в една бройка и нямаше да топли гаража 2 години.
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    тази кола НЕ Е конглокент на ВейронВярно е. Такъв хипопотам, като Вейрон никой не може да направи и никой не може да го конКУРира по грозота.
  • #6
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    "Ръководството на Космическия център обаче забрани на колата на Hennessey да премине и в обратна посока "!!!Да бе! Получили са разрешение да карат само в едната посока, вероятно след всеки опит, са я връщали с хеликоптер обратно на старта ха ха. Големи измишльотини.
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    до: брат Динев ( преди 8 години )
    Добре де разбрахме за братя Диневи. Кажи сега кога е кара и къде? Абе ти да не си един от братята Диневи? Явно си щом знаеш как друса и колко е неудобна и сега пишеш от яхтата заобиколен от 10 мацки, нали! Ей, познахте бе Динев! :)))
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ико ( преди 8 години )
    Братя Диневи си купиха такава преди 4 години.Всеки може да я види паркирана на Марина Диневи.Червена е и с английски номера.