IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предсказва действията на светофарите

Приложението EnLighten засега действа само на територията на САЩ

BMW ще предсказва действията на светофарите

Концернът BMW представи първото в света приложение за мултимедийна система, което успява да предскаже действията на светофарите.С негова помощ трябва да бъде повишена безопасността и да бъде намален трафика на пътя.
BMW ще предсказва действията на светофарите
Приложението се казва EnLighten и показва на водача текущото състояние на светофара, към който се приближава автомобилът. Освен това системата води обратно броене до смяна на сигнала, а съща така анализира скоростта на движение и разстоянието до кръстовището, като подсказва на шофьора дали да продължи да се движи или да започне да спира.

Технологията работи и със страничните секции на светофарите. Тя насочва своето внимание към тях в случай, че шофьорът на автомобила включи някой от мигачите си и се подготви за завиване.

На първо време системата ще работи само в САЩ, където в някои градове са поставени така наречените „умни светофари”. Авторите на приложението – компанията Connected Signals, обещава да увеличи значително техния брой, като предвижда и инсталирането им в Европа.

Любопитното е, че компанията Audi също тества аналогична система, но все още не е готова да я монтира на серийни автомобили. Приложението на BMW е достъпно в онлайн-магазините и може да бъде поръчано. То е достъпно единствено за моделите, оборудвани с функцията BMW Apps.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw apps bmw enlighten
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Само дето щом има умни светофари системата няма как да знае колко време ще е зеленото, тъй като то се променя динамично спрямо трафика ... Ако знаете пък вие какво точно преписвате - пишман журналисти.