IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще предсказва действията на светофарите

Приложението EnLighten засега действа само на територията на САЩ

BMW ще предсказва действията на светофарите

Концернът BMW представи първото в света приложение за мултимедийна система, което успява да предскаже действията на светофарите.С негова помощ трябва да бъде повишена безопасността и да бъде намален трафика на пътя.
BMW ще предсказва действията на светофарите
Приложението се казва EnLighten и показва на водача текущото състояние на светофара, към който се приближава автомобилът. Освен това системата води обратно броене до смяна на сигнала, а съща така анализира скоростта на движение и разстоянието до кръстовището, като подсказва на шофьора дали да продължи да се движи или да започне да спира.

Технологията работи и със страничните секции на светофарите. Тя насочва своето внимание към тях в случай, че шофьорът на автомобила включи някой от мигачите си и се подготви за завиване.

На първо време системата ще работи само в САЩ, където в някои градове са поставени така наречените „умни светофари”. Авторите на приложението – компанията Connected Signals, обещава да увеличи значително техния брой, като предвижда и инсталирането им в Европа.

Любопитното е, че компанията Audi също тества аналогична система, но все още не е готова да я монтира на серийни автомобили. Приложението на BMW е достъпно в онлайн-магазините и може да бъде поръчано. То е достъпно единствено за моделите, оборудвани с функцията BMW Apps.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw apps bmw enlighten
0 от 500
  • #21
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Управляват в реално време, като избират от няколко режима хахахАхАхАхА Какви са режимите бе ***? Ти четеш ли това, което пишеш? Режим какъв? Фиксиран? от 40-те години>Режим фиксиран координация от 50-те? Какъв режим използват умните светофари? ХАхахаха управляват, чрез режими хАХАХах това само ограничен човек може да го напише.Това от гоогле ли си го преведе? Следващото, което може да прочетеш е automatic time changing - и пак ми кажи, че при тоя режим знаеш колко сек. ти остават...
  • #20
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Я обясни как управляват точно и времето от какво се определя ? Кога точно знаеш времето оставащо за зелен сигнал? На какъв интервал от време? Сигурно на всеки 10 секунди се определя дължината ?! хахахахах Групи светофари се управляват във фиксирана координация от поне 50 години, а умните светофари работят със секунди според трафика.
  • #19
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Модерните трфик мрежи управляват светофарите (и групи) в реално време, като превключват между няколко режима в зависимост от определен брой параметри. Това на секундата (почти) да ти смени светофара може само киртака на вишката на орлов мост - но и той избира от няколко режима.
  • #18
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Цитат:Audi Online traffic light information harnesses the power of in-car internet in a new way via Audi connect to establish a link between the car and the traffic light network via the central traffic computer in each town or city
  • #17
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Един от симптомите е да обявиш, че много хора са *** - например инжeнерите на TOP производителите в света в автомобилостроенето.Не знам откъде го имаш това самочувствие, но вземи прочети и се ограмоти малко.Системата не BMW не е тяхна и няма много информация, но за тази на AUDI има.
  • #16
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Пък и логиката ти е мега *** защото тези датчици дето се слагат са точно за това, за да засича в реално време параметри на трафика и ДА на всяка секунда се определя зеленото ДЕМЕК МОЖЕ ВЪВ ВСЯКА СЕКУНДА ДА СВЪРШИ.Системата дето ти превключва светофара ти е само в празната тиква. Тя сигурно превключва на база слънчевите изригвания ли кво? Или си мислиш, че е като с таймерите твърдо време, което да ти пише в ултра модерния немски кошник? Смешен си мойто момче и то много.
  • #15
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Грам не знаеш за какво говориш. Централна система ти превключва тиквата.Вземи прочети преди да драскаш простотии, че и хората заблуждаваш даже. Тези системи не ти сменят зеленото на всеки светофар, ама ти нямаш акъл за 5 стинки, ама устата ти е голяма. Кво ли и аз обяснявам на *** профани с комплекси, немските фенчета са доказано най-некомпетентните ама най-нахъсаните в плюенето по другите.Много има да четеш докато разбереш какво аджеба се крие зад журналистическото обяснение "умни светофари
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И ако мислиш че, BMW (и AUDI) са глупави и влагат стотици милиони за нещо което няма да работи - много зле за теб.Ама от такива пишман инженери дето не са си обновявали знанията от 20 год. и се мислят за актуални и само филосовстват.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти пък си страшно компетентен-имаш ли въобще представа за какви системи става въпрос? Новите светофарни уредби са нови за нас.В нормалния свят има централизирано управление на трафика от където се превключват режимите на светофарите. Именно с тези системи правят връзка колите и имат максимално актуална информация кой светофар кога какво ще светне. Ако си представяш проста системи дето гледа дали има кола и превключва си много далече от истината.
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тука имам чувството, че некомпетентните и хейтърски коментари са на почит някъв много висок култ. Хората долу обясняват обективни причини поради, които няма как да работи тази система с новите светофарни уредби, които са модерни ама нашите глупачета се кланят на статията и сънуват космически технологии и лампички по таблото.То като малко не разбираш от нещо поне па си трай ...