IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска дизел с 4 турбини

Новият двигател ще дебютира при 7-Series

BMW пуска дизел с 4 турбини

BMW разработва 6-цилиндров дизелов мотор с 4 турбини, който ще замени сегашния агрегат с 3 компресора. Това съобщава изданието Bimmertoday, което се позовава на свои източници.
BMW прави дизел с 4 турбини
Двигателят носи обозначението B57 и ще дебютира през 2016 г. с новото BMW 7-Series. На по-късен етап с него трябва да бъде оборудвано още семейството 5-Series, а също така и големите кросовъри на баварците – X5 и X6. Моторът ще се поставя и на бъдещото X7.

Използването на допълнителен компресор ще позволи увеличение на мощността и ще се осигури по-бърза реакция на педала на газта. По предварителни данни новият двигател ще развива мощност от 408 к.с. и 800 Нм въртящ момент. За сравнение сегашният 3,0-литров дизел, поставян на BMW 7-Series, разполага с 265 к.с. и 620 Нм. А най-мощният дизелов двигател на компанията развива 381 к.с.

Новият агрегат ще се поставя само на версиите със система за задвижване на четирите колела, като ще се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Засега не е ясно дали моторът ще използва 4 стандартни турбини или ще включи и електрически компресор.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw 7-series
0 от 500
  • #20
    11 rate up comment 0 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    моя автомоил е s700 2020 година.
  • #19
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Анонимко ,като вземеш да си сипваш сам горивото и да си плащаш сам ремонтчетата , а не да искаш парички на мама и тате е тогава може да ми даваш предложения къде да излизам и влизам. п.п.s500-2014 година е моя автомобил
  • #18
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Бургас ( преди 8 години )
    Шишарков и да бе... Първо- от къде мислите зареждат горива OMV и SHELL .. ПРАВИЛНО - ЛУКОЙЛ ... С малки изключения от другаде. Второ- За картел да сте чували, а за цени на Лукойл всяка сутрин в 7:00 часа руско време. Тук е положението- слушам и изпълнявам. По- голямата част от горивата на Ромпетрол са от Румъния, доколкото знам. А Ромоетрол е на Казмунайгаз.
  • #17
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Наш *** почна да мисли кога ще сменя турбини. Чааакай малко бе, купи, покарай, излез от форумите с големите "разбирачи" и тогава обсъждай БМВ. Тия дъвки дето ги дъвчете тука по цял ден са банални и неподкрепени с факти! Карай си ново внесиния тракалник и остави хората, които има БМВ 7 с 4 турбини да му мислят, пари за ремонт на тебе кой ти иска? Чак и недоволни... па хвани ти да измислиш нещо по добро от баварците.
  • #16
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    забравяш най важното - предно предаване
  • #15
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И на 19000 км пробег с маслото се сменя и по една турбинка за разкош.
  • #14
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Future ( преди 8 години )
    Следващият супер-хипер мотор ще бъде с 2 цилиндъра и 6 компресора!
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    да бе ( преди 8 години )
    то според Дошо и OMV и Shell и Еко са руски компании, дето кърпят "скъсаният" руски бюджет! ))))))
  • #12
    17 rate up comment 11 rate down comment
    До дошо ( преди 8 години )
    Нещо за хамериканските ВЕЦ-ове в БГ-то да кажеш? Ами за ония, подкрепяни от еврогейския съюз и хамбасадата алтернативно-прескъпи ВЕИ-та?Ами за многогодишните войни на сащите в Близкия изток с една цел - контрол над петролният добив с цел по-високи цени!?Ами ...а бе квото и да ти обесняваме няма да разбереш, нали си ни новоизлюпеното соросоидче!
  • #11
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Кико ( преди 8 години )
    BMW излиза с комюнике: От 30.11.2015 г. влиза в сила новата квалификационна програма за упълномощените сервизи. Предвижда се запознаване с новата процедура за намиране, различаване, демонтиране, поправка или замяна, обратно монтиране на 4те броя турбини на бъдещите поколения модели. В заключителните части на обучението механиците ще бъдат запознати с новоразработената универсална платформа за прикачане на допълнителни турбини достигащи до 20 бр. Ще бъде въведена за всички модели след 2017 г.