IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска дизел с 4 турбини

Новият двигател ще дебютира при 7-Series

BMW пуска дизел с 4 турбини

BMW разработва 6-цилиндров дизелов мотор с 4 турбини, който ще замени сегашния агрегат с 3 компресора. Това съобщава изданието Bimmertoday, което се позовава на свои източници.
BMW прави дизел с 4 турбини
Двигателят носи обозначението B57 и ще дебютира през 2016 г. с новото BMW 7-Series. На по-късен етап с него трябва да бъде оборудвано още семейството 5-Series, а също така и големите кросовъри на баварците – X5 и X6. Моторът ще се поставя и на бъдещото X7.

Използването на допълнителен компресор ще позволи увеличение на мощността и ще се осигури по-бърза реакция на педала на газта. По предварителни данни новият двигател ще развива мощност от 408 к.с. и 800 Нм въртящ момент. За сравнение сегашният 3,0-литров дизел, поставян на BMW 7-Series, разполага с 265 к.с. и 620 Нм. А най-мощният дизелов двигател на компанията развива 381 к.с.

Новият агрегат ще се поставя само на версиите със система за задвижване на четирите колела, като ще се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Засега не е ясно дали моторът ще използва 4 стандартни турбини или ще включи и електрически компресор.

Снимка: BMW

 

Тагове: bmw 7-series
0 от 500
  • #10
    18 rate up comment 11 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Нашите мили политици са кадри на БКП което е слугувало на Русия и те до ден днешен продължават тази практика.Държавите които извършиха лустрация и се отърваха от партиините кадри служещи на Москва сега са много по-напред от нас.Някой от Прибалтииските републики примерно са повишили своя БВП няколко пъти за 20 години.Истината е, че който е в сферата на руското влияние е зле, който се стреми към добри отношения със ЕС и САЩ е добре.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    bmw e60 ( преди 8 години )
    хахах това е като новина от 1ви април. Със сигурност 4тата турбина ще е електрическа.
  • #8
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Ммм ( преди 8 години )
    Дошка..заблуден си явно не само по отношение на колите,а изобщо към околния свят.Проблем при нас едва ли е братска Русия,тя ли спира вноса на други горива у нас..тя ли ни казва как да се формира цената на бензина у нас...? Нашите мили политици захрнвани директно от Валентин Златев имат основно вина за най-скъпото гориво в Европа,което ползваме.Най-скъпо е по отношение цена/качество.
  • #7
    20 rate up comment 5 rate down comment
    PFFFFFFFFFFFF ( преди 8 години )
    Очаквайте следващият двигател с 80 турбини и 20 компресора,който развива 3000 кс. хахахахахахах
  • #6
    13 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    с тея 4 турбо-компресора БВМ мисля са се объркали. бъдещето е като F1 - турбокомпресор с електрически мотор-генератор. така може да се използва енергията на газовете за генериране на електричество , т.е. енергия - по подобие на турбо-компаунд моторите които се ползват от доста време в някой камиони
  • #5
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    дошо най-накрая ще събере доста плюсове
  • #4
    35 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 8 години )
    Цените на горивата у нас не падат защото братска Русия която владее пазара на горива у нас трябва от някъде да кърпи бюджета си.Братска Русия е шапката и на ВЕИ дружествата у нас и за това и тока ще поскъпва.Сега стана ли ти ясно защо?Защото сме руска губерния все още и докато не се откъснем от смърдящата на *** мечка няма да станем свястна европейска страна.
  • #3
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    защо цените на горивата у нас не падат след като петрола поевтиня с около 10-15 процента от последното вдигане на цените
  • #2
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    турбини, компресори, пак турбини и пак компресори..., аре оправете си понятията и опитайте пак Аутомедия! Скоро не бях чел толкова безмилостен бълвоч. А БМВ вместо да направят някой добър двигател с добри характеристики ще ми слагат една камара турбини и компресори. Колко ще изкара това чудо на техниката? Ще успее ли да го добута до 2-3 смени на масло!
  • #1
    17 rate up comment 1 rate down comment
    бай уй ( преди 8 години )
    Не че нещо, ама сегашния мотор с 3 турбини има 381 коня...