IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen се отказва от легендарното си окачване

Причините за решението на французите са изцяло финансови

Citroen се отказва от легендарното си окачване

Превърналото се в запазена марка хидропневматично окачване на Citroen, което донесе на марката славата на производител на ултракомфортни автомобили, отива в историята заедно с настоящото поколение на модела C5, съобщава Automotive News.
Citroen се отказва от легендарното си окачване
Основната причина за решението на ръководството на концерна PSA Peugeot-Citroen е високата стойност на технологията, която бе въведена още през 1953 г. Французите са на мнение, че поддържането на подобно окачване само заради един или два от моделите на Citroen не е рентабилно.

Лично шефът на марката – Линда Джонсън, обяви, че хидропневматичното окачване няма да се предлага на бъдещите модели на марката. С какво обаче ще бъде заменено то, така и не се уточнява. Най-вероятно в Citroen ще се обърнат към партньорите си от Peugeot за някакво решение, което ще запази комфорта на машините при пътуване.

„Нямаме намерение да лишаваме клиентите ни от комфорта, с който са известни нашите автомобили, но няма как да не отчетем, че тази технология е доста остаряла и трябва да се търсят нови варианти”, коментира Джонсън.

Снимка: Citroen

0 от 500