IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus подготвя нов спортен модел

Специална версия на купето SC ще замени суперколата LFA

Lexus подготвя нов спортен модел

Японската луксозна марка Lexus не се е отказала от плановете си за пускането на нов спортен модел. Според изданието Automobile мястото на суперколата LFA в гамата на производителя ще бъде заето от „напомпана” версия на бъдещото купе Lexus SC.
Lexus подготвя нов спортен модел
Новият модел ще бъде изграден по мотивите на концептуалния Lexus LF-LC (на снимката). Той обаче ще бъде по-различен от LFA, тъй като ще представлява луксозно купе, а не типична суперкола. Въпреки това силовият му агрегат се очаква да бъде доста впечатляващ и да му позволи да се конкурира с най-сериозните играчи в сегмента.

Автомобилът ще получи името Lexus SC-F, като ще разчита на 8-цилиндров двигател с две турбини и мощност от над 600 к.с. Естествено, цената на подобно возило също ще бъде впечатляваща, като се очаква тя да премине психологическата бариера от 100 000 щатски долара.

Не се изключва възможността моделът да бъде оборудван и с хибриден силов агрегат. Дали това ще стане, ще разберем в началото на следващата година, когато автомобилът трябва да дебютира пред публика.

Снимка: Lexus

 

Тагове: lexus sc
0 от 500
  • #1
    25 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много красив модел. Ако излезе в този вид ще бъде голям хит. 600 расови японски кончета от ДВГ и още 150 от електромотора и ще бъде ппредния пирон в ковчега на вурстовете.