IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus подготвя нов спортен модел

Специална версия на купето SC ще замени суперколата LFA

Lexus подготвя нов спортен модел

Японската луксозна марка Lexus не се е отказала от плановете си за пускането на нов спортен модел. Според изданието Automobile мястото на суперколата LFA в гамата на производителя ще бъде заето от „напомпана” версия на бъдещото купе Lexus SC.
Lexus подготвя нов спортен модел
Новият модел ще бъде изграден по мотивите на концептуалния Lexus LF-LC (на снимката). Той обаче ще бъде по-различен от LFA, тъй като ще представлява луксозно купе, а не типична суперкола. Въпреки това силовият му агрегат се очаква да бъде доста впечатляващ и да му позволи да се конкурира с най-сериозните играчи в сегмента.

Автомобилът ще получи името Lexus SC-F, като ще разчита на 8-цилиндров двигател с две турбини и мощност от над 600 к.с. Естествено, цената на подобно возило също ще бъде впечатляваща, като се очаква тя да премине психологическата бариера от 100 000 щатски долара.

Не се изключва възможността моделът да бъде оборудван и с хибриден силов агрегат. Дали това ще стане, ще разберем в началото на следващата година, когато автомобилът трябва да дебютира пред публика.

Снимка: Lexus

 

Тагове: lexus sc
0 от 500
  • #11
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    24 часа на Лъо Ман е едно от всичките състезания за издръжливост.Нарича се серии за издръжливост.
  • #10
    16 rate up comment 10 rate down comment
    тРоше ( преди 8 години )
    ГТР Нисмо съвсем заводски е по-бърз, и то много по-бърз от порше Турбо SNissan GT-R Nismo 7:08.68 Porsche 911 Turbo S 7:26.00
  • #9
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Тойота е шампион в сериите за издръжливост - във всички състезания общо. Не се заяждай с хората,а гледай фактите. Ауди номер 2, Тойота Номер 1. Толкова е просто и ясно. А в класациите за здравина ситуацията е още по-интересна - Отново Тойота Номер 1, Ауди средняк, дали ауди,опел или шкода,дачия все тая.
  • #8
    10 rate up comment 12 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "ще ти дам една камара клипове с Нисани GTR по 1000,1500 и 2000к.с."Така е градски ...Като напомпат житиера на 1500-2000 к.с. става...за 400 метра и за 1 миля.А като го пуснат на 24 часа Нюрбургринг остава на 9 обиколки зад Аудито,нали.ЛФА пък се влачи на 14 кръга зад немската каска.За Ле Ман да ти напомням ли?Там единствения оцелял житиер не се класира,защото за 24 часа не можа да покрие 70% от дистанцията на победителя.
  • #7
    13 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    AUDI RS7 - със заводска трансмисия и задвижване проектирани да издържат на тунинг издържа до 1000к.с. NISSAN GTR - със заводска трансмисия и задвижване проектирани да издържат до 700к.с.Не се чудете защо немските каски струват толкова, защото качеството струва пари.
  • #6
    16 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    LFA Nurburgring - 7:14
  • #5
    21 rate up comment 12 rate down comment
    :) ( преди 8 години )
    Японците имат уникален дизайн различаващ ги от другите. Страхотен автомобил ще е но няма да е по джоба на всеки.
  • #4
    13 rate up comment 24 rate down comment
    традиция! ( преди 8 години )
    Няма как тази лъскава Тойота да е спортн,но задължително ще е грозна!С голям комарник отпред!
  • #3
    14 rate up comment 26 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Поредната грозотия от тойота.
  • #2
    14 rate up comment 28 rate down comment
    Рудолф ( преди 8 години )
    Типичният японски таралясник - грозен и същевременно обречен срещу нас европейците.