IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Розберг победи Хамилтън в Австрия

Проблем с едно от колелата изхвърли Фетел от първата тройка

Розберг победи Хамилтън в Австрия

Пилотът на Mercedes AMG Нико Розберг (Гер) спечели Голямата награда на Австрия, кръг от Световния шампионат във Формула 1. Още на старта немецът изпревари своя съотборник Люис Хамилтън (Вбр) и постигна третия си успех за сезона.
Розберг победи Хамилтън в Австрия
Хамилтън финишира втори, а трети остана Фелипе Маса (Браз, Williams), който успя до финала да удържи атаките на Себастиан Фетел (Гер, Ferrari). Четирикратният световен шампион стартира трети, но проблем с едно колелата при влизането в бокса го забави и в крайна сметка го изхвърли от Топ 3.

Пети и шести в Австрия останаха Валтери Ботас (Фин, Williams) и Нико Хюлкенберг (Гер, Force India). Места в първата десетка намериха още Пастор Малдонадо (Венец, Lotus), Макс Верстапен (Хол, Toro Rosso), Серхио Перес (Мек, Force India) и Даниел Рикиардо (Авл, Red Bull).
Розберг победи Хамилтън в Австрия
Надпреварата ще се запомни и жестоката катастрофа оше в първата обиколка. Кими Райконен (Фин, Ferrari) не успя да овладее болида си в един от завоите и засече Фернандо Алонсо (Исп, McLaren). Колите се удариха в мантинелата край пистата, но двамата световни шампиони се отърваха без наранявания.
Розберг победи Хамилтън в Австрия
В класирането все още води Хамилтън със 169 т., следван от Розберг – 159. Трети е Фетел със  120, а четвърти Райконен със 72. Пети и шести са Ботас – 67 и Маса – 62. Следващият старт от шампионата е за Голямата награда на Великобритания на 5 юли.

Снимка: gpupadte

 

0 от 500
  • #13
    10 rate up comment 11 rate down comment
    До жапанките ( преди 8 години )
    Уважаеми оризари, сипете си паничка вкусен варен ориз и си апнете...после продухайте стария, ръждив сивик в квартала и пишете за великите японски технологии!
  • #12
    9 rate up comment 12 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    "Сименс какво беше,..."Сименс е 54-та компания в класацията на Форбс за най-големите публични компании в света през 2015 г.След тях са фирми като ГМ,Хонда,Форд,Социете женерал,ИНГ и все такива "дребни" и "средни" селски компаниики.*** щом не ги знаеш кои са,значи не са важни,мухахахахахахахахаха.
  • #11
    9 rate up comment 11 rate down comment
    trb ( преди 8 години )
    Siemens си правят влакчета и какво ли не за цял свят това е ясно. Както е и ясно от къде тръгват всички технологии...от Европа. Няма смисъл да отговаряш на ***, който пише с цел да провокира още постове.
  • #10
    10 rate up comment 11 rate down comment
    ili ( преди 8 години )
    Ей пишлигарец,земи се ограмоти малко! SIEMENS е конгломерат на които продукцията започва от обикновен кабел за завършва на атомен реактор и влакове.Ясен си ми колко ти е умствения багаж щом си мислиш,че SIMENS са произвеждали само телефони!
  • #9
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Всички европейски чекиджииски марки са с Азиатски собственици.Така че *** Тапира Балкански пак се изказа неподготвен.Аз по голям селянин от човек с немски леген не съм чувал да има.
  • #8
    22 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Сименс какво беше,че забравих?Аха сетих се бивша световнозабравена немска марка съдена по целия свят за подкупи.В момента произвежда най-вероятно клечки за зъби и сламки.И гърците навремето са били най-великите,а сега са на изкуствено дишане.Умствения и паричен ресурс отдавна е в Азиатските държави.
  • #7
    13 rate up comment 26 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Като гледам Макларъните две състезания подред си отпадат още в първата обиколка.В другото състезание може да навъртят 2-3 кръгчета преди да се счупят,хахахахахахах.Ама иначе японците големи инженери,викаш,хахахахахахаха.
  • #6
    23 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Европейците са някъде в средновековието още.Жалки бедни кавали и интриганти.
  • #5
    23 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Япония е държавата с най-високи технологии.*** Балкански да чете и се ограмотява.Да не продължава да е най великия ***.
  • #4
    16 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Японски и високотехнологичен са несъвместими понятия!