IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приемникът на Honda S2000 ще разполага с 400 к.с.

Цената на роудстъра за САЩ ще бъде около 77 000 долара

Приемникът на Honda S2000 ще разполага с 400 к.с.

Приемникът на спортния кабриолет Honda S2000 ще разчита на хибриден агрегат с мощност от 400 к.с., съобщава изданието Motoring.
Приемникът на Honda S2000 ще разполага с 400 к.с.
Една от последните версии на S2000 - Ultimate Edition. Снимка: Honda

Според информация моделът ще се произвежда в завода на японската компания в Охайо, който отговаря за сглобяването и на суперколата Honda NSX.

Основна част от хибридната система ще бъде 2,0-литровият турбо-двигател с 4 цилиндъра от Civic Type R, като мощността му ще бъде увеличена до 330 к.с. Агрегатът ще използва същия принцип на задвижване на четирите колела - SH-AWD, който и Honda NSX.

Теглото на приемника на S2000 ще бъде около 1400 кг., а общата мощност на агрегата - 400 к.с. Намаляването на масата ще бъде постигнато, благодарение на архитектура от алуминий. От този материал ще бъде изработена и част от каросерията, а в конструкцията ще има и елементи от въглеродни нишки.

Премиерата на модела вече е планирана за януари 2018 г. Ориентировъчната цена за пазара на САЩ е около 77 000 щатски долара, твърди Motoring.

Още по темата:
Honda патентова наследника на S2000

Тагове: honda s2000
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Hunterman ( преди 8 години )
    До колегата страдащ, че няма Acura, Има колега, но потърси по-обстойно. Както, в България, така и в цяла Европа. Само, че си струват парички. Не е като да купиш евтин Флайнвурст, и да оставя по пътищата. На Голфуджийте, и любящите швайнски печки, ви пожелавам от сърце. Да се нааквате от завист и яд. Но не е късно, и вие да прогледнете.
  • #8
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ...Приемникът на Honda S2000 ще разполага с 400 к.с... И един мармот завива шоколада в станиол....
  • #7
    7 rate up comment 10 rate down comment
    Разбира се... ( преди 8 години )
    ..., че за тия пари можеш да си вземеш ИСТИНСКА кола, а не щайгата на снимката. Всъщност тая *** ЩЯЛА да излиза, някога, в бъдеще неизвестно време!
  • #6
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    *** Балкански се насира от страх като чуе името Хонда.Гащите му пожълтяват от страх.
  • #5
    3 rate up comment 17 rate down comment
    yaroslav_stanchev ( преди 8 години )
    Тоооочно така,Доше.Те и Мерцедес са така във Формула 1,като видят отпаднал Макларън-Хонда още в първата обиколка и умират......от смях,хахахахахахахахах.Не се мяркаш нещо в статиите за Ле Ман.Що така????Мууххахахахахахахахаха.
  • #4
    18 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    И най слабата Хонда прави за смях немските бавноподвижни ***.
  • #3
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Смепните голфаджий гледат WRC откакто Льоб се отказа и се бият в гърдите. А иначе ситроен били ***, ама колко пъти спечелиха WRC титлата и защо VW не влязоха по-рано А? Гледат некви измислени състезания, в които пропадналия им любим концерн е набил пари за разработки от чужди инженери и техн. отдели и викат "скиий нема по велико от гоуфу и поршето ама то е на база на мойо гоуф". Смешници.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Много ме е яд, че няма на европейския пазар АкУра. Просто уникални автомобили карат американците.
  • #1
    6 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Да, обаче тунинг гаражите ще се развихрят, ще сложат по две турбини и ще стане към 1000 коня и оризарите ще викат: най-бързият роудстър!