IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Агрегатът предлага разход от 11 л/100 км.

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Новият 6,0-литров двигател W12, който бе представен от Volkswagen Group на симпозиум във Виена през май, ще се поставя на кросовъра Bentley Bentayga, както и на следващите поколение на Audi A8 и Volkswagen Phaeton, съобщава Autonews.
Три модела ще получат новия W12 на Volkwagen
Предимството на агрегата е, че може да се съчетава с две архитектури – MLB Evo, на която са построени големи модели като Bentley Bentayga, както и на създадената за спортни коли със задно предавани и за луксозни сезан - MSB. Именно това шаси е в основата на следващата генерация на Bentley Continental GT.

Не е изключено двигателят да се предлага и на новото поколение на Audi Q7, което също е на платформата MLB Evo, но това все още не е официално потвърдено. Моторът вероятно ще бъде използван и за състезателните модели на Volkswagen Group.

В момента новият W12 двигател развива 600 к.с. и 900 Нм въртящ момент, но тези параметри ще бъдат увеличени. Според информациите при новите генерации на Audi A8 и Volkswagen Phaeton агрегатът ще харчи 11 л/100 км, което е с 30% по-малко от неговия предшественик, дебютирал през 2008 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: vw group
0 от 500