IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Агрегатът предлага разход от 11 л/100 км.

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Новият 6,0-литров двигател W12, който бе представен от Volkswagen Group на симпозиум във Виена през май, ще се поставя на кросовъра Bentley Bentayga, както и на следващите поколение на Audi A8 и Volkswagen Phaeton, съобщава Autonews.
Три модела ще получат новия W12 на Volkwagen
Предимството на агрегата е, че може да се съчетава с две архитектури – MLB Evo, на която са построени големи модели като Bentley Bentayga, както и на създадената за спортни коли със задно предавани и за луксозни сезан - MSB. Именно това шаси е в основата на следващата генерация на Bentley Continental GT.

Не е изключено двигателят да се предлага и на новото поколение на Audi Q7, което също е на платформата MLB Evo, но това все още не е официално потвърдено. Моторът вероятно ще бъде използван и за състезателните модели на Volkswagen Group.

В момента новият W12 двигател развива 600 к.с. и 900 Нм въртящ момент, но тези параметри ще бъдат увеличени. Според информациите при новите генерации на Audi A8 и Volkswagen Phaeton агрегатът ще харчи 11 л/100 км, което е с 30% по-малко от неговия предшественик, дебютирал през 2008 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: vw group
0 от 500
  • #27
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    На клиентите на този двигател не им пука какво мислиш ти!
  • #26
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Това ще е такъв свтовен трошляк,че няма да има равен на себе си.Клозет с такъв мотор и във фирмения сервиз на ВАГ няма да искат да ремонтират.
  • #25
    4 rate up comment 4 rate down comment
    бавареца ( преди 8 години )
    този мотор им върши работа на ВАГ - престижен е като всяко 12. компактен е и се вързва с архитектурите за 4х4. параметрите са му прилични и не мисля, че някой купувач очаква разход под 18 с такава кола. аз лично не го харесвам , но определено не съм купувач на Бентли или А8. кво толкова плюете ?
  • #24
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    А6, А8 и компания средно правят по 80-120 хил. км. на година. Затова тука идват на 3-4 години и на 1/2 милион км. навъртени с 250 по магистралите. Хората там пътуват много и харчат много за гориво .
  • #23
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Сериозно ( преди 8 години )
    Ами просто мога да смятам: в Германия имаш към 30 хиляди км на година за 52 седмици и ще видиш че се падат по близо 600 км на седмица. А като вземеш цената на бензина и средния разход на колата ииии като завършиш 3-ти клас може да си направиш сметките ;)
  • #22
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    След 15-17 години този двоен *** ще е станал още по-голям *** и едва ли ще се кара.
  • #21
    2 rate up comment 4 rate down comment
    до: Сериозно ( преди 8 години )
    ти от къде знаеш тези хора колко пари пръскат на седмица за гориво? Само не ми казвай, че и ти си от тях или имаш такива приятели, които ти споделят тайно по колко харчат за гориво! :)))
  • #20
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Сериозно ( преди 8 години )
    Никой не отива да си купи кола с такъв двигател, за да "опазва околната среда". Ясно е че един среден разход от 18-20/100 не й мърда. Все пак хората които карат такива коли пръскат по една средно статистическа месечна заплата в БГ само за гориво за една седмица.
  • #19
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Погледнете от "хубавата" страна. След 15-17 години ще го видим по родните пътища със супер модерна газова уредба! :D За 15-17 години технологиите в газта ще са много напреднали!
  • #18
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Бобо ( преди 8 години )
    Хора, Европейската норма за разход на гориво е с 68кг шофьор, 7 кг багаж и 90% пълен резервоар на гориво.Освен това тези 11 литра предполагам са "извънградски" разход. Извънградски не значи магистрален. Разликата е голяма 90км/ч срещу 130 км/ч.Когато колата се кара динамично с включени системи за климатик, подгряване/продухване на седалки и тн, по наклони, в лоши климатични условия е разбираемо разхода да е над 11литра!