IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Агрегатът предлага разход от 11 л/100 км.

Три модела ще получат новия W12 на Volkswagen

Новият 6,0-литров двигател W12, който бе представен от Volkswagen Group на симпозиум във Виена през май, ще се поставя на кросовъра Bentley Bentayga, както и на следващите поколение на Audi A8 и Volkswagen Phaeton, съобщава Autonews.
Три модела ще получат новия W12 на Volkwagen
Предимството на агрегата е, че може да се съчетава с две архитектури – MLB Evo, на която са построени големи модели като Bentley Bentayga, както и на създадената за спортни коли със задно предавани и за луксозни сезан - MSB. Именно това шаси е в основата на следващата генерация на Bentley Continental GT.

Не е изключено двигателят да се предлага и на новото поколение на Audi Q7, което също е на платформата MLB Evo, но това все още не е официално потвърдено. Моторът вероятно ще бъде използван и за състезателните модели на Volkswagen Group.

В момента новият W12 двигател развива 600 к.с. и 900 Нм въртящ момент, но тези параметри ще бъдат увеличени. Според информациите при новите генерации на Audi A8 и Volkswagen Phaeton агрегатът ще харчи 11 л/100 км, което е с 30% по-малко от неговия предшественик, дебютирал през 2008 г.

Снимка: Volkswagen

Тагове: vw group
0 от 500
  • #37
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Пора ( преди 8 години )
    Лисицо, в12 не е скъп да се купи - скъп е да се поддържа и кара, иначе почти всеки може да се сдобие с една две бройки.....
  • #36
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Дршо ( преди 8 години )
    Алуди А6 и А8 въртели по 80-120000км на година!?Я пък ти!?Значи по веднъж в годината им правят основен ремонт и им сменят скоростните кутии защото точно това се случва на тия *** в тестовете на 100000км които правят самите германци и си признават, че варелите им не струват.
  • #35
    1 rate up comment 1 rate down comment
    лисицата ( преди 8 години )
    поре, за да се домогнеш до W12 трябва да се доквалифицираш на скункс! ;-)
  • #34
    0 rate up comment 2 rate down comment
    пора ( преди 8 години )
    Лисица, всичко от 6 литра нагоре ми харесва - дали ще е V12 или W12 - все ми е едно ....
  • #33
    3 rate up comment 1 rate down comment
    лисицата ( преди 8 години )
    е то пор трябва да си та да караш V12, за W12 да не говорим - направо от скункс нагоре!
  • #32
    4 rate up comment 4 rate down comment
    пора ( преди 8 години )
    ...колко коли с такива двигатели си имал, поддържал и карал за да прецениш че този не е добър (или просто си чул нещо оттук-оттам както повечето комплексари)? Хората са казали - високото грозде е кисело!
  • #31
    4 rate up comment 4 rate down comment
    пора ( преди 8 години )
    Това е двигател които 99% от пишещите във форума не са карали и няма да карат никога в жалкия си живот - колкото и да им обяснявам какво да е караш 12 цилиндров звяр няма да ме разберат. Относно разхода - под 20 е нереалистично и то най-вече за това че когато имаш толкова коне под капака десния крак натежава двойно откоето и разхода се вдига осезаемо.....който е карал и има такова животно знае за какво говоря...относно пича който пише че не го харесва точно тоя двигател, аз питам - колко...
  • #30
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    ВАГ е най смешната марка.Буди насмешка в целия свят.
  • #29
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Като нямате какво смислено да напишете - обръщате форума на пуберска седянка. Хората показват тука върхов двигател какъвто много малко фирми в света могат да произведат вие дрънкате глупости.
  • #28
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 8 години )
    Ти от клиентите на този двигател ли си или си клиент на Карлуково, че знаеш кой за какво му пука? Май второто е по-вероятно! Ей, няма ли да минава тази визитация да ви да дат хапчетата, че малко да се успокоите бе вурстове! Или хаповете вече не действат, а само кожените инжекции ви влияят...